Τετάρτη 1 Ιουνίου 2011

Άγριες συγκρούσεις στη Τουρκία για Ερντογάν


Μανώλης Κωστίδης

Στη φωτογραφία διακρίνεται το θύμα των χθεσινών επεισοδίων. Πρόκειται για τον άνθρωπο που φοράει Τζιν και στο χέρι του κρατάει ένα κομμένο λεμόνι για να προφυλάξει τα μάτια του από τα δακρυγόνα.
Λίγα λεπτά αργότερα η καρδιά του δεν θα αντέξει και θα υποκύψει κατά τη μεταφορά του στο νοσοκομείο. Η επίσημη εκδοχή είναι ανακοπή καρδιάς η οποία προήλθε από την ένταση και τα δακρυγόνα. Σήμερα ο Ερτογάν θα επισκεφτεί την πόλη Αρτβιν κοντά στο Ντιγιαρμπακίρ που θεωρείται προπύργιο των Κούρδων. Οι αστυνομία ζήτησε εσπευσμένα τη βοήθεια και του Στρατού. Έτσι το νοτιοανατολικό κομμάτι της χώρας βρίσκεται σε κατάσταση συναγερμού και θυμίζει πεδίο μάχης.

Ήδη από το πρωί στους δρόμους των πόλεων κυκλοφορούν μικτές μονάδες στρατού και αστυνομίας, ενώ οι παρυφές της κάθε πόλης είναι αποκλεισμένες από μονάδες του στρατού.
Τα χθεσινά επεισόδια (που είχαν όπως είπαμε σαν αποτέλεσμα το θάνατο ενός δασκάλου- διαδηλωτή) ξεκίνησαν όταν συγκρούστηκαν οπαδοί του κυβερνώντος κόμματος ΑΚΡ με διαδηλωτές άλλων κομμάτων και κυρίως κομμάτων της αριστεράς και εξωκοινοβουλευτικούς, οι οποίοι διαμαρτύρονταν για την δολοφονία από την αστυνομία ενός νεαρού πριν από 2 μήνες, πάλι σε διαδήλωση.
Στα χθεσινά επεισόδια τραυματίστηκαν 21 άνθρωποι και συνελήφθησαν 11. Σήμερα η αγωνία στην πόλη Αρτβίν που σε λίγη ώρα θα φτάσει ο Τούρκος πρωθυπουργός, χτυπάει κόκκινο, και απομένει να δούμε πως θα τον υποδεχτεί ο τοπικός πληθυσμός. Το onalert θα σας ενημερώνει συνεχώς για οποιαδήποτε εξέλιξη.

onalert

Αναγνώστες

About This Blog

  © Blogger templates ProBlogger Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP