Τετάρτη 1 Ιουνίου 2011

ΓΙΑ “ΛΙΝΤΣΑΡΙΣΜΑ” ΤΟΥ ΜΟΛΛΑ ΙΣΑ ΚΑΙ “ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟ-ΤΟΥΡΚΙΚΗ” ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΑ ΜΙΛΑ Ο “ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΤΟΥΡΚΩΝ Δ. ΘΡΑΚΗΣ”


ΣΤΟΧΟΠΟΙΟΕΙ ΤΟΝ “ΣΠΑΡΤΑΚΟ” ΚΑΙ ΠΑΡΕΜΒΑΙΝΕΙ ΣΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΗΡΩΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΟΥ ΚΟΜΟΤΗΝΑΙΟΥ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΥ – “ΚΑΒΑΤΖΑ” ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ;

Ο Σύλλογος Αλληλεγγύης Τούρκων Δυτικής Θράκης εξέδωσε μια ανακοίνωση τύπου στις 20 Μαϊου Παρασκευή και σημείωσε ότι η καμπάνια λιντσαρίσματος κατά του Αντιδημάρχου Κομοτηνής Ριτβάν Μολλά Ισά συγχρόνως μετατράπηκε σε εκστρατεία αμαύρωσης της φήμης του Συλλόγου Αληλεγγύης Τούρκων Δυτικής Θράκης.

Η ανακοίνωση τύπου έχει ως εξής:

«Δεν με κανένα τρόπο δεν είναι αποδεκτό οι παρεμβάσεις που γίνονται στις ατομικές και στις κοινωνικές ελευθερίες της ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟ-ΤΟΥΡΚΙΚΗΣ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΑΣ της Δυτικής Θράκης!

Η επιχείρηση λιντσαρίσματος του αντιδημάρχου Ριντβάν ΜΟΛΛΑ ΙΣΑ λόγω της παρουσίας του στην 52η τακτική γενική συνέλευση του Συλλόγου Αλληλεγγύης Τούρκων Δυτικής Θράκης που έλαβε χώρα στην Κωνσταντινούπολη μετατράπηκε παράλληλα σε εκστρατεία αμαύρωσης της φήμης του συλλόγου μας.

Ο σύλλογός μας είναι πάνω απ’ όλα ένας νόμιμος σύλλογος που έχει ιδρυθεί με βάση τους νόμους της τουρκικής Δημοκρατίας. Λόγω της ανοιχτής και διάφανης δομής του, δεν έχει μέχρι σήμερα προχωρήσει σε καμία ενέργεια, πέραν από αυτές που ορίζει το καταστατικό του για την πραγματοποίηση του στόχου και των σκοπών του.

Λαμβάνοντας υπόψη μας τις αλήθειες αυτές, είναι εμφανές ότι ο σκοπός όλων αυτών των κακόβουλων ενεργειών είναι πρώτα απ’ όλα η παρεμπόδιση της ελληνοτουρκικής φιλίας. Οι κινήσεις αυτές γίνονται από μέρους μας αντιληπτές ως προσπάθειες που έχουν αποκλειστικά ως στόχο τους να ζημιώσουν την τοπική ειρήνη και να εξοστρακίσουν ορισμένους ανθρώπους.

Είναι πλέον εμφανές ότι κάποιοι αποφάσισαν να οδηγήσουν στο λιντσάρισμα τα μέλη της μειονότητας, ενώ έχει διαφύγει της προσοχής τους ότι πολλοί από την τουρκική μειονότητα αλλά και την πλειονότητα της Ελλάδας έχουν κατά καιρούς επισκεφθεί το ίδρυμά μας.

Όσον αφορά στο θέμα της λύσης των κοινωνικών προβλημάτων της περιοχής, αποτελεί αναμφισβήτητο γεγονός ότι είμαστε ένας σύλλογος που υποστηρίζει ότι η νομική και δικαστική εμπλοκή αρμοδίων που δρουν έχοντας καλές προθέσεις, θα επιφέρει μόνο προβλήματα μεταξύ των δύο χωρών.

Όντας μη κυβερνητικός οργανισμός, παραμένοντας στα όρια του σκοπού για τον οποίο ιδρύθηκε ο σύλλογός μας, θεωρούμε ότι η νοοτροπία που θέλει τις προσπάθειες για να εκφραστούν σε νομική πλατφόρμα οι εξελίξεις και τα προβλήματα που βιώνουμε καθώς και την προσπάθεια για εξεύρεση λύσεων να είναι καταστρεπτικές για μια χώρα, ως μη δημοκρατική και μη προοδευτική.

Θεωρούμε την ανοιχτή στοχοποίηση ενός ανθρώπου που συμμετείχε σε συνέδριο ενός νόμιμου συλλόγου, ενός ανθρώπου ο οποίος ανήκει στην ίδια μειονότητα με τα άτομα που αποτελούν αυτό το ίδρυμα και που μπορεί να θεωρηθεί ως «φυσικό» μέλος του, την υποβολή του σε «λιντσάρισμα», το να μην λογαριάζεις καθόλου τα ατομικά βασικά δικαιώματα και τις ελευθερίες κάποιου, προϊόν ακραίας νοοτροπίας, που δεν μπορεί να αποτελεί έργο δημοκρατικής και πολιτισμένης προσέγγισης. Είναι γνωστό ότι τα άτομα αυτά, ζημιώνουν πρώτα απ’ όλα την ίδια τους τη χώρα και αποτελούν συχνά τμήμα των μαύρων σελίδων της ιστορίας.

Από την άλλη πλευρά, ο σύλλογός μας, πιστεύει στην ανωτερότητα του νόμου, σέβεται τις διεθνείς συνθήκες και υποστηρίζει τα βασικά ανθρώπινα δικαιώματα και τις ελευθερίες.

Δηλώνουμε ανοιχτά ότι δεν έχουμε καμία αμφιβολία ότι, αυτοί που σήμερα επιτίθενται κατά του συλλόγου μας και του Ριντβάν ΜΟΛΛΑ ΙΣΑ, εκμεταλλεύονται όπως και χθες έτσι και σήμερα τα συναισθήματα του ελληνικού λαού, για να αποκτήσουν λόγο στην κοινωνία.

Εκμεταλλευόμενοι για χρόνια τα εθνικά συναισθήματα του ελληνικού λαού, εφάρμοσαν πολιτικές που στερούσαν από την τουρκική μειονότητα-από έλληνες πολίτες-τα βασικά δικαιώματα και τις βασικές ελευθερίες, και από την άλλη μεριά στάθηκαν εμπόδιο στην μουσουλμανική μειονότητα που συμβάλλει στην οικονομική πρόοδο της Ελλάδας. Με τον τρόπο αυτό αποτέλεσαν εμπόδιο στην ευμάρεια και την ηρεμία της περιοχής.

Τα μυαλά αυτά, εμπόδισαν τη δημιουργία συνθηκών συμμετοχικής δημοκρατίας. Θεώρησαν υπερβολή την απόδοση στα μέλη της μειονότητας δικαιωμάτων ίσων με του υπόλοιπους πολίτες και εμπόδισαν την εφαρμογή στην πράξη των δικαιωμάτων που παραχωρήθηκαν από τις συνθήκες. Τόλμησαν μάλιστα να εφαρμόσουν αυτού του είδους την πολιτική και τις προσεγγίσεις, εμπλέκοντας σε αυτές και το ελληνικό κράτος.

Τα μυαλά αυτά, εμποδίζουν την οικονομική πρόοδο της Ελλάδας, στο όνομα της παρεμπόδισης της προόδου της μουσουλμανικής μειονότητας, τα μέλη της οποίας αποτελούν έλληνες πολίτες. Πιστεύουμε ότι ο ελληνικός λαός έχει καταλάβει ότι οι πράξεις τους αυτές, έχουν ως στόχο, όχι την πρόοδο της Ελλάδας, αλλά την παραμονή των ίδιων στην εξουσία. Θέλουμε να πιστεύουμε ότι η συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού λαού, απέχει παρασάγγας και δεν συντάσσεται με αυτά τα μυαλά.

Η επιθυμία μας είναι, η πρόοδος των ελληνοτουρκικών σχέσεων. Επιθυμούμε ακόμα, να μπορεί η τουρκική μειονότητα της Δυτικής Θράκης να ζει στην Ελλάδα, σε ένα δημοκρατικό περιβάλλον αρμονίας, ευμάρειας και ειρήνης, κάνοντας χρήση των βασικών δικαιωμάτων και ελευθεριών της που πηγάζουν από τη συνθήκη της Λοζάννης.

Θα θέλαμε να ανακοινώσουμε ότι, όπως σε καμία περίπτωση, δεν πρόκειται να χρησιμοποιήσουμε οδούς πέραν των νομικών και όσων πηγάζουν από τις διεθνείς συνθήκες, έτσι δεν θα διστάσουμε να χρησιμοποιήσουμε τα δικαιώματα που πηγάζουν από το Δίκαιο, τους νόμους και τις διεθνείς συνθήκες, μπροστά σε πιθανή ανάγκη της τουρκικής μειονότητας της Δυτικής Θράκης και των μελών μας.

Στα πλαίσια αυτά, θα θέλαμε να ενημερώσουμε την κοινή γνώμη ότι θα βρισκόμαστε πάντοτε απέναντι σε ενέργειες που έχουν ως στόχο να δημιουργήσουν κοινωνικές έχθρες, στα βρώμικα σενάρια που προσπαθούν κάποιοι να κατασκευάσουν στα πλαίσια του κλειστού μυαλού τους, της στρεβλής και σκοτεινής ιδεολογίας τους, στοχοποιώντας το Σύλλογο αλληλεγγύης Τούρκων της Δυτικής Θράκης.

Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ
Δικηγόρος κ. Μπουρχανεντίν Χακγκιουντέρ

Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Δικηγόρος κ. Νετζμεττίν Χουσείν


Πηγή: Azinlikca

Και η ηρωοποίηση συνεχίζεται:

Και η Ε.Ο.Τ.Δ.Θ. υπερασπίστηκε τον Αντιδήμαρχο Κομοτηνής Ριτβάν Μολλά Ισά

http://www.azinlikca.net/eidhseis/ritvan-molla-isa-komotini-5222011.html



Short URL: http://rodopinews.gr/?p=18646

Αναγνώστες

About This Blog

  © Blogger templates ProBlogger Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP