Τετάρτη 1 Ιουνίου 2011

Τουρκικό σχέδιο διάσωσης της ελληνικής οικονομίας


Ως «Οθωμανική Φόρμουλα» για τη διάσωση της ελληνικής οικονομίας αναφέρεται από τα κρατικά τουρκικά ΜΜΕ η εγγυοδοσία με δημόσια γη. Σύμφωνα με το κρατικό trtgreek «το εν λόγω σύστημα (δηλαδή η εγγυοδοσία με δημόσια γη) προσβλέπει στο να παρθούν υπό εγγύηση τα έσοδα που υπολογίζονται από τις αποκρατικοποιήσεις». Όπως συνεχίζει το δημοσίευμα, «Σύμφωνα με το σχέδιο αυτό, μέρος της δημόσιας περιουσίας της Ελλάδας, θα ελέγχεται από ένα ειδικό ταμείο παρόμοιο με εκείνο που λειτουργούσε κατά την οθωμανική περίοδο», εννοώντας προφανώς το Ταμείο Δημόσιας Περιουσίας.

Η ελληνική έκδοση του TRT υποστηρίζει ότι «Στο τραπέζι βρίσκεται “οθωμανική φόρμουλα” για τη διάσωσης της οικονομίας της γειτονικής χώρας, όπου το σύνολο των χρεών αγγίζουν τα 330 δισ. ευρώ και αγανακτισμένοι οι Έλληνες πολίτες κατεβαίνουν συχνά στους δρόμους για να διαδηλώσουν κατά των οικονομικών μέτρων που λαμβάνει η κυβέρνηση».
Το εν λόγω δημοσίευμα αναφέρει ότι τη φόρμουλα αυτή έχει διατυπώσει η Ολλανδία και την υποστηρίζει η Γερμανία και προσθέτει: «Εξαιτίας των συνεχόμενων αποτυχιών των ελληνικών αρχών στον τομέα των αποκρατικοποιήσεων όμως, ορισμένες χώρες μέλη της ΕΕ που έχουν αναλάβει το κόστος της κρίσης στην ελληνική οικονομία, θέλουν να πάρουν υπό εγγύηση το θέμα». Επίσης το trtgreek πραγματοποιεί ειδική αναφορά στο γεγονός ότι «η Ελλάδα για να γλιτώσει την πτώχευση, έχει ανάγκη για 60 με 70 δισεκατομμύρια δολάρια μέχρι το επόμενο έτος».
Η Ολλανδία και η τουρκική διείσδυση
Tο δημοσίευμα του κρατικού τουρκικού trtgreek, έρχεται λίγες ημέρες μετά από το προκλητικό πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της Ολλανδικής εφημερίδας «De Pers» στις 25 Μαΐου, το οποίο απεικόνιζε μία τουρκική σημαία στην κορυφή του τρούλου εκκλησίας στην Σαντορίνη.
Επίσης λίγες ημέρες πριν ο υπουργός Οικονομικών της Ολλανδίας ο Γιαν Κέες ντε Γιάγκερ, με συνέντευξή του στη γερμανική έκδοση των «Financial Times», έκανε λόγο για έλεγχο των αποκρατικοποιήσεων και των περιουσιακών στοιχείων του κράτους.
Τώρα το δημοσίευμα του trtgreek πραγματοποιεί ειδική αναφορά στο γεγονός ότι «η Ευρωπαϊκή Ένωση που δεν μπόρεσε να βγάλει από την κρίση την ελληνική οικονομία παρόλο που έδωσε δισεκατομμύρια ευρώ, πιέζει για εγγυοδοσία με δημόσια γη».
Όλα αυτά έρχονται σε συνέχεια δημοσιεύματος της τουρκικής εφημερίδας Ραντικάλ, το οποίο αναφερόταν στις αποκρατικοποιήσεις οι οποίες επίκεινται στην Ελλάδα αλλά και στο ενδιαφέρον της μεγάλης τουρκικής κατασκευαστικής εταιρείας Limak για τα λιμάνια του Πειραιά και της Θεσσαλονίκης.
Εκτός από τις προθέσεις των Ευρωπαίων, μερικά από τα παραπάνω είναι ενδεικτικά της επιθυμίας Τούρκων επενδυτών να διεισδύσουν στην Ελλάδα, όπου τα πάντα σαρώνει η σφοδρή οικονομική κρίση.
Εξάλλου ένα από τα θέματα, τα οποία ενδιαφέρουν ιδιαίτερα την τουρκική πλευρά είναι η άρση των γραφειοκρατικών εμποδίων για την ανάπτυξη τουρκικών επενδύσεων στην Ελλάδα.
Σήμερα με κεντρική πολιτική κατεύθυνση, η οποία υπαγορεύεται από την νέο – οθωμανική αντίληψη στην Τουρκία, τα κρατικά ΜΜΕ της γειτονικής χώρας αναφέρονται σε «Οθωμανική Φόρμουλα» για τη διάσωση της ελληνικής οικονομίας.
Ταυτόχρονα ολλανδικά και γερμανικά ΜΜΕ, όπως για παράδειγμα η γερμανική Βild, εντείνουν τις επιθέσεις τους εναντίον της Ελλάδας τόσο με την απεικόνιση τουρκικών σημαιών να κυματίζουν σε νησιά των Κυκλάδων, όσο και με την αναπαραγωγή αστήρικτων σεναρίων για την επιβολή στρατιωτικού πραξικοπήματος στη χώρα μας.

Πηγή: www.newscode.gr

Αναγνώστες

About This Blog

  © Blogger templates ProBlogger Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP