Τετάρτη 1 Ιουνίου 2011

Δεν θα μειωθεί ο κατοχικός στρατός- Μήνυμα του λεγόμενου ΥΠΕΞ του ψευδοκράτους


ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙνα υπάρξει μείωση του αριθμού των τουρκικών στρατευμάτων στην Κύπρο προτού υπάρξει δίκαιη και περιεκτική λύση στο Κυπριακό, δηλώνει ο λεγόμενος υπέξ των κατεχομένων Χουσεϊν Οζγκιουργκιούν. Οπως μεταδίδει το πρακτορείο Ανατολή, ο Οζγκιουργκιούν εξέδωσε γραπτή δήλωση με αφορμή πρόσφατες τοποθετήσεις του Προέδρου Χριστόφια για την ανάγκη απόσυρσης των τουρκικών στρατευμάτων από το νησί. Χαρακτηρίζοντας τις δηλώσεις του Προέδρου ‘’ανεδαφικές’’, ο λεγόμενος υπέξ ανέφερε ότι η Τουρκία υπήρξε ένθερμος υποστηρικτής των συνομιλιών που διεξάγονται στο νησί εδώ και σχεδόν μισό αιώνα.

‘’ Οι Τούρκοι στρατιώτες αποτελούν εγγύηση για το μέλλον των Τ/κ και τη μοναδική ασφάλεια της ειρήνης στο νησί’’, υποστήριξε ο Οζγκιουργκιούν , προσθέτοντας ότι ‘’εκτός και αν εξευρεθεί δίκαιη και περιεκτική λύση, δεν μπορεί να υπάρξει μείωση του αριθμού των τουρκικών στρατευμάτων’’.

Είπε εξάλλου ότι ακόμη και μετά τη λύση, ένας ‘’επαρκής αριθμός στρατιωτών θα πρέπει να παραμείνει στο νησί, βάσει των συνθηκών εγκαθίδρυσης και με στόχο να διασφαλιστεί η ασφάλεια της τ/κ κοινότητας.

ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ 01/06/2011

Αναγνώστες

About This Blog

  © Blogger templates ProBlogger Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP