Πέμπτη 17 Μαρτίου 2011

Μπλέκει το FIR με την υφαλοκρηπίδα η Άγκυρα


Αισιόδοξος ότι όλα τα προβλήματα στις ελληνοτουρκικές σχέσεις μπορούν να επιλυθούν εμφανίστηκε ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης και υπουργός Επικρατείας, Μπουλέντ Αρίντς. Έθεσε όμως στο πλαίσιο των διαπραγματεύσεων και ζητήματα πέραν της υφαλοκρηπίδας, όπως ο έλεγχος του εναερίου χώρου, προκαλώντας την αντίδραση της ελληνικής κυβέρνησης.

«Με την Ελλάδα έχουμε πολλά προβλήματα, λόγω των νησιών του Αιγαίου, έχουμε το θέμα των χωρικών υδάτων, του FIR και άλλα.
Σήμερα όμως αυτά τα θέματα τα συζητούμε, τα διαπραγματευόμαστε στο πλαίσιο της γειτονίας και της φιλίας και δηλώνω εδώ ότι έχουμε διανύσει μεγάλη απόσταση», είπε, κλείνοντας τη διεθνή διάσκεψη «Ηγέτες για την Αλλαγή» στην Κωνσταντινούπολη.
Οι καλές σχέσεις μας με την Ελλάδα προχωρούν προς ένα σημείο που μπορούν να επιλυθούν όλα τα προβλήματα», πρόσθεσε.
«Η δήλωση αυτή δεν έχει καμιά σχέση με την πραγματικότητα.
Οι διερευνητικές συνομιλίες αφορούν την οριοθέτηση της υφαλοκρηπίδας από τον Έβρο μέχρι το Καστελόριζο», σχολίασε ο εκπρόσωπος τύπου του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών, Γρ. Δελαβέκουρας.
“Η τουρκική πλευρά συχνά παρουσιάζει θέσεις που γεννούν αμφιβολίες και πάντως, δεν συμβάλουν στον στόχο των διερευνητικών συνομιλιών, την πρόοδο των οποίων η Ελλάδα επιθυμεί”.

(Πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Αναγνώστες

About This Blog

  © Blogger templates ProBlogger Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP