Πέμπτη 17 Μαρτίου 2011

Διάβημα στη Τουρκία για τη παρενόχληση νότια της Καρπάθου.


Σε διάβημα προέβη άμεσα η ελληνική πρεσβεία στην Άγκυρα για την παρενόχληση από τουρκική κορβέτα ιταλικού πλοίου, το οποίο πραγματοποιούσε μελέτη για τη χάραξη της διαδρομής για πόντιση καλωδίου οπτικών ινών που θα συνδέει την Ιταλία με το Ισραήλ.
Το ιταλικό πλοίο που είχε ζητήσει και είχε λάβει τις προβλεπόμενες από το Διεθνές Δίκαιο σχετικές άδειες από τις αρμόδιες ελληνικές αρχές, βρισκόταν σε περιοχή ελληνικής υφαλοκρηπίδας, όπως ανέφερε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Γρηγόρης Δελαβέκουρας.

Υπογράμμισε δε, ότι η ελληνική πλευρά κατέγραψε πλήρως και ξεκάθαρα τις ελληνικές θέσεις προς την τουρκική πλευρά, κατοχυρώνοντας τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας μας.

Ως προς το θέμα της συμφωνίας επανεισδοχής ΕΕ-Τουρκίας, ο κ. Δελαβέκουρας απαντώντας σε σχετική ερώτηση υπενθύμισε ότι «οι διαπραγματεύσεις έχουν κλείσει», ενώ σημείωσε ότι «για όσους λαθραία εισέρχονται στην Ελλάδα, ως πρώτη πύλη εισόδου στην ΕΕ, προβλέπεται η δυνατότητα επανεισδοχής τους στην Τουρκία» και συμπλήρωσε πως στη διάρκεια της μεταβατικής περιόδου ισχύουν οι διμερείς συμφωνίες, υπενθυμίζοντας ότι η χώρα μας έχει διμερή συμφωνία με την Τουρκία, η οποία πλέον εντάσσεται στο ευρωπαϊκό πλαίσιο.

http://nationalpride.wordpress.com/2011/03/16/διάβημα-στη-τουρκία-για-τη-παρενόχλησ/#more-72094

Αναγνώστες

About This Blog

  © Blogger templates ProBlogger Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP