Πέμπτη 17 Μαρτίου 2011

ΗΓΕΤΙΚΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΗΣ ΑΤΥΠΗΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΑΣ Το τοπικό ΠΑΣΟΚ καμαρώνει για Χατζηοσμάν, Ισμέτ & Μαντατζή;


Στις 20 Μαΐου ο Θανάσης Πλεύρης θα πραγματοποιήσει ομιλία με θέμα «Οι Γενοκτονίες των λαών από τους Τούρκους» Το ερώτημα έθεσε το στέλεχος της νομαρχιακής επιτροπής του ΛΑΟΣ Ροδόπης Μιχάλης Κακουλίδης. Τη δημοσιοποίηση της άποψης των τοπικών οργανώσεων ΠΑΣΟΚ Ροδόπης και Ξάνθης για την τοποθέτηση βουλευτών και δημάρχων των δύο νομών, σε ηγετικές θέσεις της άτυπης συμβουλευτικής επιτροπής μειονότητας Δυτικής Θράκης, ζήτησε ο γραμματέας του ΛΑΟΣ Ροδόπης Μιχάλης Κακουλίδης. Στην καθιερωμένη ανά δίμηνο περίπου συνέντευξη Τύπου για την τρέχουσα πολιτική επικαιρότητα, ο κ. Κακουλίδης αναφέρθηκε στην ανάληψη της θέσης του προέδρου της εν λόγω επιτροπής από τον βουλευτή ΠΑΣΟΚ Ροδόπης Αχμέτ Χατζηοσμάν, του αντιπροέδρου από τον δήμαρχο Ιάσμου Καδή Ισμέτ και του Τσετίν Μάντατζη βουλευτής ΠΑΣΟΚ Ξάνθης, ως αντιπροέδρου της τοπικής επιτροπής «Τούρκων Δυτικής Ξάνθης». «Πιστεύουμε ότι οι βουλευτές και δήμαρχοι ως Έλληνες πολίτες, οφείλουν να δώσουν εξηγήσεις και το τοπικό ΠΑΣΟΚ οφείλει να πάρει πρωτοβουλίες στο να καλέσει τα μέλη του αυτά, είτε να τα καθαιρέσει από κομματικά μέλη, είτε να προβεί σε άλλου είδους διαμαρτυρίες και να προσπαθήσει να τους κάνει να σοβαρευτούν λίγο», ανέφερε το στέλεχος του ΛΑΟΣ Ροδόπης.

Δεύτερο θέμα στο οποίο αναφέρθηκε ο Μιχάλης Κακουλίδης είναι οι συγχωνεύσεις των σχολείων και ειδικά αυτών της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης. Μίλησε ιδιαίτερα για το δημοτικό σχολείο Θρυλορίου, το οποίο τελεί υπό κατάληψη και στις αντιδράσεις που ξεκινούν και στην Παραδημή, αφού το δημοτικό σχολείο του οικισμού συγχωνεύεται με αυτό της Αιγείρου. «Εμείς σαν ΛΑΟΣ στεκόμαστε δίπλα στα αιτήματα των κατοίκων των χωριών αυτών. Πιστεύουμε ότι με τις αποφάσεις αυτές μαραζώνει και απογυμνώνεται η ύπαιθρος». Μάλιστα για το σχολείο του Θρυλορίου έχει κατατεθεί ερώτηση στην Βουλή από τον βουλευτή κ.Βελλόπουλο και αναμένεται εντός της εβδομάδας η απάντηση της υπουργού. Τέλος να σημειωθεί ότι η νομαρχιακή επιτροπή του ΛΑΟΣ Ροδόπης, έχει έρθει σε επαφή με τον βουλευτή Θανάση Πλεύρη, προκειμένου αυτός να βρεθεί στην πόλη μας στις 20 Μαΐου για να πραγματοποιήσει ομιλία με θέμα «Οι Γενοκτονίες των λαών από τους Τούρκους».

http://www.xronos.gr/detail.php?ID=66232

Αναγνώστες

About This Blog

  © Blogger templates ProBlogger Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP