Πέμπτη 17 Μαρτίου 2011

ΑΡΧΙΣΑΝ ΠΑΛΙ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΝΕΚΡΟΥΣ ΣΤΑ ΝΑ


Πρώτη σφαίρα προς την εκεχειρία

Κατά την διάρκεια στρατιωτικής επιχείρησης στην περιοχή Γκιοτσλούκονακ του νομού Σιρνάκ σκοτώθηκαν τρεις PΚΚδες. Το περιστατικό ήταν το πρώτο μετά την ανακοίνωση της οργάνωσης πως μετατρέπει την απραξία σε ενεργή άμυνα. Η πρώτη είδηση για σύγκρουση μετά την μετατροπή από το ΠΚΚ της εκεχειρίας σε ενεργή άμυνα, ήρθε από το Σιρνάκ. Στην οργανωθείσα επιχείρηση έχασαν την ζωή τους τρεις PΚΚδες. Με βάση την είδηση από την ιστοσελίδα του Γενικού Επιτελείου, προχτές σε αγροτική περιοχή του Γκιοτσλούκονακ του νομού Σιρνάκ, εντοπίστηκε ομάδα PΚΚδων κοντά σε στρατιωτική μονάδα. Μετά από επιχείρηση που έγινε τρεις PΚΚδες έχασαν τη ζωή τους.

Ισχυρισμός για μεταφορά βαρέως οπλισμού

Από την άλλη μεριά με βάση είδηση που δημοσιεύεται στο πρακτορείο ειδήσεων Φιράτ, μεταφέρονται στην περιοχή ειδικές δυνάμεις. Ειδική μονάδα αποτελούμενη από 200 άτομα έφυγε στις 13 Μαρτίου αεροπορικώς από το Σχολείο Ειδικών Δυνάμεων στο Γκιόλμπασι της Άγκυρας προς το Μάρντιν και από εκεί την ίδια μέρα στάλθηκαν στην περιοχή της Σιλόπης. Αναγράφεται πως ως η μονάδα περίμενε εκεί για δύο μέρες. Επίσης αναφέρεται πως μοιράστηκε από τον στρατό βαριά όπλα και στρατιωτικό υλικό προς τους ¨προστάτες των χωριών¨, στις περιοχές του Μάρντιν και του Σιρνάκ.

Το ΠΚΚ σε θέση άμυνας

Το ΠΚΚ μετά από εντολή του ηγέτη του Αμπντουλλάχ Οτζαλάν είχε κηρύξει εκεχειρία στις 12 Ιουνίου 2010. Ενώ όμως είχε ανακοινώσει πως θα την κρατούσε έως τις εκλογές του Ιουνίου 2011, πριν λίγο καιρό με ανακοίνωση του κοινοποίησε πως την τερματίζει. Στην ανακοίνωση του το ΠΚΚ ανέφερε πως « η εξάμηνη εκεχειρία που είχε δοθεί για μια δημοκρατική λύση, έχασε την ισχύ της» . Στην ανακοίνωση ανέφερε πως δεν θα επιτεθεί σε στρατιωτικούς στόχους, αλλά θα τηρήσει μια πιο ενεργητική άμυνα. Ο Οτζαλάν μέσω των δικηγόρων του είχε πει πως η τύχη της εκεχειρίας είναι συνδεδεμένη με τα βήματα που θα κάνει η κυβέρνηση καθώς και με την προσέγγιση που θα έχει στους εορτασμούς του Νεβρόζ στις 21 Μαρτίου.

http://tourkikanea.gr/

Αναγνώστες

About This Blog

  © Blogger templates ProBlogger Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP