Πέμπτη 17 Μαρτίου 2011

Τουρκία: Σε διαπραγμάτευση και τα νησιά του Αιγαίου!


Ενδεικτικές της αντίληψης της τουρκικής κυβέρνησης για την πορεία των σχέσεων με την Ελλάδα, με την απόλυτη ευθύνη της ελληνικής κυβέρνησης, είναι οι δηλώσεις του αντιπροέδρου της τουρκικής κυβέρνησης…Υπό διαπραγμάτευσης βρίσκεται και το καθεστώς νήσων του Αιγαίου (πιθανότατα εννοούσε νησίδες) υποστήριξε χθες ο Μπουλέντ Αρίντς, αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης, αναλύοντας στην Κωνσταντινούπολη την τουρκική εξωτερική πολιτική. Αναφερόμενος στις ελληνοτουρκικές σχέσεις υπογράμμισε ότι οι δύο χώρες έφθασαν στο χείλος του πολέμου στο παρελθόν και συνεχίζουν να έχουν πολλά προβλήματα σήμερα, αλλά υπάρχει πρόοδος για την επίλυση όλων των προβλημάτων.

«Διαπραγματευόμαστε νησιά του Αιγαίου, χωρικά ύδατα, τη ζώνη FIR, σε πνεύμα γειτονικό και φιλικό», δήλωσε ο Αρίντς, σύμφωνα με το επίσημο τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων «Αναντολού», στην έναρξη των εργασιών του διεθνούς συνεδρίου «Σύνοδος των Ηγετών της Αλλαγής», που άρχισε χθες τις εργασίες του στην Κωνσταντινούπολη.
Τι να πει κανείς για το κατάντημα της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής και κυρίως για την ηγετική ανεπάρκεια όσων κυβερνούν αυτή τη χώρα, αφού πλέον χειραγωγούνται απολύτως από τον αντίπαλο και μόνο με τη σκέψη ότι μπορεί μια διαφωνία να εκτραπεί και να οδηγήσει σε στρατιωτική αντιπαράθεση.
Αποτέλεσμα είναι, όποιος επιθυμεί να κερδίσει οτιδήποτε από την Ελλάδα, αρκεί να κάνει… «μπουουου» στους κυβερνώντες, οι οποίοι και θα υποχωρήσουν άμεσα, κομπάζοντας μάλιστα ότι υπηρέτησαν την ειρήνη και την ασφάλεια. Για τέτοια μνημειώδη βλακεία μιλάμε, ή εναλλακτικά, για απόπειρα αποφυγής των ευθυνών τους για την οικονομική κατάντια της χώρας, με αποτέλεσμα να παραμεληθεί η αμυντική της ισχύ…

defencepoint

Αναγνώστες

About This Blog

  © Blogger templates ProBlogger Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP