Πέμπτη 17 Μαρτίου 2011

Στα Κατεχόμενα με ξένα κόλλυβα


Ειδικού Συνεργάτη

Ο συνεργάτης της Τουρκοκυπριακής εφημερίδας Αφρίκα κ. Αρίφ Χασάν Ταχσίν συνεχίζει να μας εκπλήσσει με τις αποκαλύψεις του. Τελευταία παραθέτει στοιχεία που αποκαλύπτουν ότι τελικά η Τουρκία δεν πληρώνει ούτε μια λίρα για τα Κατεχόμενα. Στην τακτική του στήλη ο Αρίφ Χασάν γράφει: «Ένας αναγνώστης μου έγραψε ότι επαναλαμβάνετε διαρκώς πως οι Τούρκοι μια μέρα θα φύγουν από το Νησί, γιατί όλοι όσοι το κατέκτησαν μετά αναγκάστηκαν να φύγουν.

Εάν είναι έτσι γιατί τότε η Άγκυρα ξοδεύει τόσα λεφτά για να φτιάχνει δρόμους, αεροδρόμια, νοσοκομεία.
Εάν σε όλα αυτά προσθέσουμε και τις στρατιωτικές δαπάνες που κάνει βλέπουμε ότι δαπανά πολλά χρήματα. Γιατί το κάνει αφού ξέρει ότι θα φύγει; Γιατί δεν τα ξοδεύει για τους πολίτες της που ζουν κάτω από τα όρια της φτώχιας;


Εύστοχα τα ερωτήματα του αναγνώστη μου. Αλλά για να του απαντήσω πρέπει να παραθέσω μερικά δεδομένα.
Σύμφωνα με στοιχεία που βγήκαν στη δημοσιότητα από ορισμένα βιβλία που κυκλοφόρησαν τα τελευταία χρόνια στην Τουρκία προκύπτουν τα εξής:


1-Κάποτε πλήρωναν τους μισθούς των μελών της ΜΙΤ χώρες όπως οι ΗΠΑ, το Ισραήλ, η Αγγλία, η Γαλλία, η Ιταλία κ.α.
Όταν έμαθε την κατάσταση αυτή ο Αντνάν Μεντερές στεναχωρήθηκε και είπε «να τακτοποιήσουμε αυτό το θέμα χωρίς να προσβάλουμε τους Αμερικανούς».
2-Ο πρωθυπουργός Ετζεβίτ ομολόγησε ότι οι ΗΠΑ πληρώνουν εξ ολοκλήρου τα έξοδα της Υπηρεσίας Ειδικού Πολέμου.


Το 1964 ή 1965 δεν θυμάμαι ακριβώς, ο Πρεσβευτής των ΗΠΑ ερχόταν στο ξενοδοχείο Σαράι και κουβεντιάζαμε. Ήταν η εποχή που οι υπάλληλοι, ακόμα και ο βοηθός του Προέδρου της Δημοκρατίας έπαιρναν μισθό 30 λίρες. Κάποια μέρα ένας υπάλληλος διαμαρτυρήθηκε στον Πρέσβη και του είπε «Μακάρι εσείς να πληρώνατε τους μισθούς μας» . Εκείνος του απάντησε μα εμείς τους πληρώνουμε στην Τουρκία και εκείνη σας δίνει τόσα.

Όταν υπηρετούσα τη θητεία μου ένας αξιωματικός μου εκμυστηρεύτηκε ότι οι Αμερικανοί θα σας φτιάξουν ένα Νοσοκομείο και ένα λιμάνι για τους Ελληνοκύπριους στη Λάρνακα. Το έφτιαξαν, αλλά μέσω της Τουρκίας. Ο φτωχός λαός μας νομίζει ότι το Νοσοκομείο Ναλμπάντογλου μας το έφτιαξε η Τουρκία.

Δεν ξέρω αν έγινα αντιληπτός. Η Τουρκία δεν βγάζει από την τσέπη της τα χρήματα για να κάνει έργα και να παραμείνει στο Νησί. Τα λεφτά τα καταβάλλουν οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ. Φυσικά η μερίδα του λέοντος δεν δίνεται στους Τουρκοκυπρίους. Δεν τους φτάνει όμως αυτό, θέλουν να γδάρουν και τους κατοίκους του Νησιού. Θα κόψουν κομματάκια κομματάκια την Κύπρο και θα την πουλούν στην Τουρκία, όπως τα κομμάτια από το τοίχος του Βερολίνου….»

http://nationalpride.wordpress.com/

Αναγνώστες

About This Blog

  © Blogger templates ProBlogger Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP