Τετάρτη 9 Μαρτίου 2011

Οι “κουτοπονηριές” του “ανατολίτη Κίσσινγκερ”


Ο “υπερτιμημένος” Αχμέτ Νταβούτογλου, είχε χαρακτηριστεί από τους αμερικανούς ως ο “Κίσσινγκερ” της Τουρκίας. Αυτά πριν αρχίσουν να τον χαρακτηρίζουν “επικίνδυνο”,όπως προέκυψε από τις αποκαλύψεις του Wikileaks. Λέμε “υπερτιμημένος”,γιατί η εικόνα που παρουσιάζει όταν επιχειρεί να κάνει τα “άσπρο-μαύρο” στα θέματα του Αιγαίου,δεν είναι και τόσο σοβαρή. Ξεκίνησε να μας λέει από τη Κυριακή στη συνέντευξή του στη Καθημερινή ότι το Καστελόριζο ανήκει κάπου στη Μεσόγειο ,πάντως όχι στην Ελλάδα. Συνέχισε με τις δηλώσεις του στο ΥΠΕΞ όπου ευτυχώς…μας καθησύχασε ,διαβεβαιώνοντάς μας ότι “το Καστελόριζο είναι ελληνικό” και τελείωσε -προς το παρόν- με τις MEGAλες, “ανατολίτικες κουτοπονηριές” που ξεστόμιζε τηλεοπτικά συνεντευξιαζόμενος .

“Και τα ελληνικά μαχητικά αεροσκάφη κάνουν υπερπτήσεις”!!! Δεν μας απάντησε που…

“Η Τουρκία πρέπει να έχει δικαίωμα να πετάει στο διεθνή εναέριο χώρο του Αιγαίου”. Ποιος την εμποδίζει;Προφανώς εννοεί τη διαφορά των τεσσάρων μιλίων μεταξύ χωρικών υδάτων και εναέριου χώρου,αλλά ακόμη κι έτσι ο διεθνής εναέριος χώρος είναι υπεραρκετός για τα τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη να κάνουν ότι θελήσουν.
Δεν μας είπε βέβαια ο συμπαθής στη φυσιογνωμία και μονίμως χαμογελαστός -το ΄χουν οι ΥΠΕΞ αυτό το κουσούρι- γιατί οι Τούρκοι, κλείνουν επί 365 ημέρες το χρόνο σχεδόν όλο …το Αιγαίο δημιουργώντας πρόβλημα στις ελληνικές πτήσεις.

*”Να μην κατηγορούμε ο ένας τον άλλο αλλά να προσπαθήσουμε να βρούμε λύση”. Πως θα γίνει αυτό με τη συμπεριφορά της χώρας του δεν μας το εξήγησε.

Ειδικά για το Καστελόριζο. Ήταν πράγματι …συγκηνιτική η προσπάθεια του Νταβούτογλου να μας πείσει ότι το νησί υπάρχει ,αλλά μόνο πάνω από τη θάλασσα!
Ότι δεν μπορεί να προσθέσει ούτε πόντο ΑΟΖ στην Ελλάδα και άρα η Τουρκία είναι ελεύθερη να ενώσει την ΑΟΖ της με αυτή της Αιγύπτου. Είναι σε δύσκολη θέση ο κ.Νταβούτογλου και η κυβέρνησή του,αλλά ότι κι αν κάνουν το Καστελόριζο δεν μπορεί να σβηστεί από το χάρτη. Καλό είναι να το αποδεχτούν .

Αναγνώστες

About This Blog

  © Blogger templates ProBlogger Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP