Τετάρτη 9 Μαρτίου 2011

ΜΗΝΥΜΑ ΠΡΟΣ ΤΟΥΡΚΟΚΥΠΡΙΟΥΣΆγκυρα: «Είμαστε νύχι – κρέας»!


Οι πιέσεις που δέχεται η Άγκυρα εξαιτίας της συνεχιζόμενης αντίδρασης των Τουρκοκυπρίων οδηγούν τον νεοοθωμανικό βηματισμό του Τούρκου υπουργού των Εξωτερικών Α. Νταβούτογλου που επισκέπτεται την Αθήνα. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Νταβούτογλου προέρχεται από μακρά συζήτηση περί τις εξελίξεις στο Κυπριακό, κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στις Βρυξέλλες και τις συναντήσεις του με τον επικεφαλής της Ομάδας των Φιλελευθέρων στο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο Γκι Φέρχοφσταντ και τον Βέλγο υπουργό των Εξωτερικών Στέβεν Βανάκερε. Η συνάντηση με τους Βέλγους πολιτικούς, που περιλάμβανε και θέματα σχετιζόμενα με την ευρωπαϊκή προοπτική της Τουρκίας, κράτησε πάνω από μία ώρα, καθώς στην Τουρκία συνεχίζονται οι αντιδράσεις για το συλλαλητήριο της 2ας Μαρτίου στα Κατεχόμενα.

Ο Τούρκος υπουργός Επικρατείας και αρμόδιος για τις ενταξιακές διαπραγματεύσεις Εγκεμέν Μπαγίς επανέλαβε πως το συλλαλητήριο έχει προκαλέσει την οργή της Τουρκίας, καθώς και αυτή τη φορά τα συνθήματα και τα πανό ήσαν «αντιτουρκικά» και απαιτούσαν λύση εδώ και τώρα: «Ειρήνη και λύση εδώ και τώρα», «Άγκυρα πάρε τα χέρια σου από πάνω μας», «Είμαστε Τουρκοκύπριοι, εσύ ποιος είσαι, κύριε;».

Η επιμονή των Τουρκοκυπρίων, υποχρέωσε τον Μπαγίς να τους υπενθυμίσει: «Πρόκειται για σχέση μητέρας και κόρης», προσθέτοντας ότι η Τουρκία πάντοτε βοηθούσε τους Τουρκοκυπρίους, ακόμη και όταν αντιμετώπιζε δικά της οικονομικά προβλήματα.

Πρόσθεσε μάλιστα με νόημα: «Είμαστε νύχι – κρέας. Κανένας δεν μπορεί να μας χωρίσει». Απέδωσε δεν τις διαμαρτυρίες σε μια μειοψηφία, που επιμένει να σηκώνει τα λάβαρα κατά της «Μητέρας Πατρίδας»!

Σήμερα συναντώνται και πάλι ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Δ. Χριστόφιας και ο ηγέτης του ψευδοκράτους Ντερβίς Έρογλου, στο πλαίσιο των απευθείας συνομιλιών για το Κυπριακό.

Η συνάντηση πραγματοποιείται και πάλι στην κατοικία της ειδικής απεσταλμένης του γ.γ. του ΟΗΕ, στην περιοχή του αεροδρομίου της Λευκωσίας, που τελεί υπό την προστασία των Ηνωμένων Εθνών.

elzoni.gr

Αναγνώστες

About This Blog

  © Blogger templates ProBlogger Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP