Σάββατο 15 Μαΐου 2010

Θερμό επεισόδιο με τη ΝΔ.


Πρωτοφανής στα διπλωματικά χρονικά είναι η αιχμηρή απάντηση της Νέας Δημοκρατίας στις παραινέσεις Ερντογάν για ανάγκη στήριξης της αντιπολίτευσης στα οικονομικά μέτρα της κυβέρνησης.Τα εσωτερικά θέματα της Ελλάδος είναι αποκλειστική υπόθεση του ελληνικού λαού και των πολιτικών κομμάτων της χώρας μας», ήταν το σχόλιο της ΝΔ στις αναφορές του Τούρκου πρωθυπουργού,
αφού η Ρηγίλλης θεώρησε ότι η αναφορά του κ. Ερντογάν την αφορά. «Σεβόμαστε τον Τούρκο πρωθυπουργό, όπως και κάθε άλλο ξένο ηγέτη, που επισκέπτεται τη χώρα μας. Επισημαίνουμε, όμως, το αυτονόητο», ανέφερε το Γραφείο Τύπου της ΝΔ.


Ο κ. Αντώνης Σαμαράς συναντήθηκε με τον Τούρκο πρωθυπουργό επί 50 λεπτά. «Είχαμε μία χρήσιμη και ενδιαφέρουσα - και θα έλεγα ιδιαίτερα φιλική - συνομιλία με τον κ. Ερντογάν. Ηταν, άλλωστε, η πρώτη μας συνάντηση. Ακουσα με προσοχή τις απόψεις του κ. Ερντογάν για τις τολμηρές μεταρρυθμίσεις στις οποίες προβαίνει εντός της Τουρκίας», δήλωσε ο πρόεδρος της ΝΔ, σημειώνοντας ότι του παρουσίασε τις θέσεις της ΝΔ «για μία νέα σελίδα και μία νέα εποχή στις ελληνοτουρκικές σχέσεις είναι η αμοιβαία σχέση εμπιστοσύνης μεταξύ των δύο χωρών». Ο κ. Σαμαράς επανέλαβε ότι μοναδικό διμερές πρόβλημα με την Τουρκία είναι το ζήτημα της υφαλοκρηπίδας και δεύτερον ότι στο ζήτημα του Κυπριακού θα πρέπει να υπάρχει μια στέρεη λύση πάνω στις αποφάσεις του ΟΗΕ και στο δεδομένο του ευρωπαϊκού κεκτημένου της Κύπρου. Ο κ. Σαμαράς έθεσε στον κ. Ερντογάν την ανάγκη να υπάρχει μία σύσφιγξη των σχέσεων των δύο κομμάτων μας, υπό την κοινή στέγη του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος.

Παρόντες στη συνάντηση ήταν ο υπεύθυνος του τομέα Πολιτικής Ευθύνης Εξωτερικών κ. Δ. Αβραμόπουλος, ο εκπρόσωπος του κόμματος κ. Π. Παναγιωτόπουλος, καθώς και οι κκ. Κ. Αρβανιτόπουλος και Α. Υψηλάντης.

Read more: http://infognomonpolitics.blogspot.com/2010/05/blog-post_15.html#ixzz0o0EBxlN2

Αναγνώστες

About This Blog

  © Blogger templates ProBlogger Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP