Πέμπτη 17 Σεπτεμβρίου 2009

Η Τουρκία καταβάλει έντονες προσπάθειες για να ξεριζώσει το PKK


Η Τουρκία συνεχίζει να θεωρεί το (PKK) ως τρομοκρατική Οργάνωση, μια ακόμη απόδειξη ότι το λεγόμενο "Δημοκρατικό άνοιγμα" αποτελεί μια ακόμη προσπάθεια παραπλάνησης και διάσπασης της ενότητας του Κουρδικού Λαού.

Ο καταυλισμός Μαχμούρ αποτελεί ένα σημαντικό θέμα των συνομιλιών που διεξάγει η Ankara με το Ιράκ σχετικά με τα προαναφερόμενα προβλήματα.Η Τουρκία επανέλαβε για μια ακόμη φορά τη θέση της όσον αφορά τον Καταυλισμό Μαχμούρ.Ο Özügergin υπενθύμισε ότι η τρομοκρατική οργάνωση(PKK) χρησιμοποιεί τον εν λόγω καταυλισμό για να εξυπηρετήσει τα συμφέροντα της.

Σύσκεψη τύπου Burak Özügergin
εκπρόσωπος του ΥΠΕΞ απάντησε ερωτήσεις δημοσιογράφων σχετικά με τον καταυλισμό Μαχμούρ

Η Τουρκία καταβάλει έντονες προσπάθειες για να ξεριζώσει τη τρομοκρατία(PKK) .

Για το λόγο αυτό αναμένεται η υποστήριξη των γειτονικών χωρών για να παρεμποδιστεί η διασυνοριακή διέλευση των τρομοκρατών (PKK) στα τουρκικά εδάφη.

Ο καταυλισμός Μαχμούρ αποτελεί ένα σημαντικό θέμα των συνομιλιών που διεξάγει η Ankara με το Ιράκ σχετικά με τα προαναφερόμενα προβλήματα.

Η Τουρκία επανέλαβε για μια ακόμη φορά τη θέση της όσον αφορά τον Καταυλισμό Μαχμούρ.

Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Burak Özügergin κατά τη διάρκεια της τακτικής εβδομαδιαίας ενημερωτικής σύσκεψης τύπου απάντησε ερωτήσεις που του απηύθυναν οι δημοσιογράφοι.

Ο Özügergin υπενθύμισε ότι η τρομοκρατική οργάνωση (PKK) χρησιμοποιεί τον εν λόγω καταυλισμό για να εξυπηρετήσει τα συμφέροντα της.

Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών ανέφερε ότι η τρομοκρατική οργάνωση(PKK) πρέπει να εκκενώσει εξολοκλήρου τον καταυλισμό και δεν πρέπει να επιστρέψει ξανά εδώ συμπληρώνοντας πως αυτό είναι καθήκον της Ιρακινής κυβέρνησης.

Ακόμη ο Özügergin σημείωσε ότι το θέμα έχει μια ανθρωπιστική διάσταση επισημαίνοντας πως αυτό θα απασχολήσει και την 1η Υπουργική Διάσκεψη του Ανωτάτου Συμβουλίου Στρατηγικής Συνεργασίας Τουρκίας-Ιράκ που συγκαλείται αύριο.
TRT

Αναγνώστες

About This Blog

  © Blogger templates ProBlogger Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP