Πέμπτη 17 Σεπτεμβρίου 2009

Τουρκία: Έκρηξη χωρίς θύματα σε αγωγό μεταφοράς πετρελαίου σε εγκαταστάσεις του ΝΑΤΟ


Κούρδοι αντάρτες είχαν αναλάβει την ευθύνη για μία έκρηξη σε ένα τουρκο-ιρακινό αγωγό πετρελαίου πέρυσι που είχε αποτέλεσμα να σταματήσει η ροή πετρελαίου από το Ιράκ προς το τουρκικό λιμάνι Τσεϊχάν της Μεσογείου.

Έκρηξη σημειώθηκε με αποτέλεσμα να υποστεί ζημιές ένας αγωγός πετρελαίου στην βορειοδυτική Τουρκία από τον οποίο διακινείται πετρέλαιο σε εγκαταστάσεις του ΝΑΤΟ, μετέδωσε το πρακτορείο Ανατολή επικαλούμενο πηγές υπηρεσιών ασφαλείας.


Κυβερνητικοί αξιωματούχοι ανέφεραν ότι η έκρηξη οφείλεται στο γεγονός ότι είχε αναπτυχθεί μεγάλη πίεση στον αγωγό.Περίπου 60 με 70 τόνοι πετρελαίου διέρρευσαν από τον αγωγό στην επαρχία Μπιλετσίκ και πυροσβέστες έσπευσαν επί τόπου για να αποτρέψουν το ενδεχόμενο εκδήλωσης πυρκαγιάς.

Κούρδοι αντάρτες είχαν αναλάβει την ευθύνη για μία έκρηξη σε ένα τουρκο-ιρακινό αγωγό πετρελαίου πέρυσι που είχε αποτέλεσμα να σταματήσει η ροή πετρελαίου από το Ιράκ προς το τουρκικό λιμάνι Τσεϊχάν της Μεσογείου.nooz.gr

Τουρκία: Εκρηξη σε αγωγό μεταφοράς πετρελαίου

Έκρηξη σημειώθηκε σήμερα με αποτέλεσμα να υποστεί ζημιές ένας αγωγός στη βορειοδυτική Τουρκία από τον οποίο διακινείται πετρέλαιο σε εγκαταστάσεις του ΝΑΤΟ, όπως μετέδωσε το πρακτορείο Ανατολή επικαλούμενο πηγές υπηρεσιών ασφαλείας.

Κυβερνητικοί αξιωματούχοι ανέφεραν ότι η έκρηξη οφείλεται στο γεγονός ότι είχε αναπτυχθεί μεγάλη πίεση στον αγωγό. Περίπου 60 με 70 τόνοι πετρελαίου διέρρευσαν από τον αγωγό στην επαρχία Μπιλετσίκ. Δυνάμεις της πυροσβεστικής έσπευσαν επί τόπου για να αποτρέψουν το ενδεχόμενο εκδήλωσης πυρκαγιάς.
ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

Αναγνώστες

About This Blog

  © Blogger templates ProBlogger Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP