Πέμπτη 17 Σεπτεμβρίου 2009

Αυξάνεται η ένταση στη νοτιανατολική περιοχή


Η Cumhuriyet στις εσωτερικές της σελίδες με τίτλο «Αυξάνεται η ένταση στη νοτιανατολική περιοχή» γράφει ότι στην ανατολική και νοτιοανατολική περιοχή της Τουρκίας κλιμακώνεται η ένταση. Στις πόλεις Ντιγιάρμπακιρ, Σίιρτ, Μπάτμαν, Σίρνακ και Τζίζρε πραγματοποιούνται παράνομες διαδηλώσεις και ανακοινώσεις Τύπου. Στις διαδηλώσεις, οι οποίες πραγματοποιούνται, ζητείται να παραδοθεί ο χάρτης πορείας του Οτζαλάν και να σταματήσουν οι επιχειρήσεις εναντίον του DTP.


Στο Ντιγιάρμπακιρ, προχθές, ομάδα νεαρών έβαλε φωτιά σε κάδους απορριμμάτων. Παράλληλα, πέταξε βόμβες μολότοφ στο κτήριο του Ταχυδρομείου και του Κέντρου Υγείας. Αστυνομική περίπολος, πυροβολώντας στον αέρα, διέλυσε τους συγκεντρωθέντες.

Στο Σίρνακ πολυπληθής ομάδα μελών του DTP προσπάθησε να κινηθεί εναντίον του Δικαστικού Μεγάρου. Κατά την πορεία, φώναζαν συνθήματα υπέρ του ΡΚΚ και του Οτζαλάν.

Στο Σίιρτ διοργανώθηκε συνέντευξη Τύπου στα Γραφεία του DTP, στο δε Μπάτμαν πραγματοποιήθηκαν διαδηλώσεις με συνθήματα υπέρ του ΡΚΚ και του Οτζαλάν. Συνελήφθησαν 10 άτομα.

Αναγνώστες

About This Blog

  © Blogger templates ProBlogger Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP