Πέμπτη 9 Απριλίου 2009

Ταξίδι-έκπληξη του Τούρκου Αρχηγού Στόλου στην Ελλάδα!


Με μία λιτή ανακοίνωση το υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε την ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ της επίσημης επίσκεψης του Τούρκου Αρχηγού Στόλου (ΑΣ) στην χώρα μας ο οποίος επισκέφθηκε και μονάδες του Πολεμικού Ναυτικού!
Η ανακοίνωση υπογραμμίζει πως σήμερα ολοκληρώθηκε "η πρώτη επίσημη επίσκεψη Τούρκου Αρχηγού Στόλου στην Ελλάδα" και συνεχίζει πως "Ο Τούρκος Ναύαρχος Uǧur Yνǧνt έφθασε τη Δευτέρα 6 Απριλίου 2009 στο διεθνή αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος» όπου τον υποδέχθηκε ο Αρχηγός Στόλου, Αντιναύαρχος Ιωάννης Καραΐσκος ΠΝ.


Κατά τη διάρκεια της παραμονής του στην Ελλάδα, ο Τούρκος ΑΣ πραγματοποίησε εθιμοτυπική επίσκεψη στο Γενικό Επιτελείο Ναυτικού όπου συναντήθηκε με τον Αρχηγό ΓΕΝ, Αντιναύαρχο Γεώργιο Καραμαλίκη ΠΝ.
Στη συνέχεια συνοδευόμενος από τον Έλληνα ομόλογό του επισκέφθηκε το Αρχηγείο Στόλου καθώς και μονάδες του Στόλου."
Είναι σαφές πως η επί τέσσερις ημέρες παραμονή του Τούρκου ΑΣ στην χώρα μας κρατήθηκε μυστική και ανακοινώθηκε μόνο όταν η επίσκεψη ολοκληρώθηκε.
Από την πλευρά του ο Τούκος ΑΣ είχε την ευκαιρία να δει από "κοντά" και τον Ναύσταθμο της Σαλαμίνας τον οποίο η τουρκική φρεγάτα δεν κατάφερε να δει όταν έφτασε πριν μερικούς μήνες μέχρι το Σούνιο. Ας ελπίσουμε τουλάχιστον πως αυτά που είδε τελικά τον ... ανησύχησαν.
Τμήμα ειδήσεων www.defencenet.gr

Αναγνώστες

About This Blog

  © Blogger templates ProBlogger Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP