Πέμπτη 9 Απριλίου 2009

Απίστευτη πρόκληση Ομπάμα, εν μέσω παραβιάσεων στο Αιγαίο.


Απίστευτη πρόκληση Ομπάμα, εν μέσω παραβιάσεων στο Αιγαίο. Έτσι, η μεν τουρκική Αεροπορία συνέχισε να «υπενθυμίζει» τις τουρκικές διεκδικήσεις στο Αιγαίο, ο δε Μ.Ομπάμα παραβίασε την Ιστορία μιλώντας στο τουρκικό Κοινοβούλιο.

Τούρκικα μαχητικά στο Αιγαίο... ξανά.


Συγκεκριμένα, τρεις σχηματισμοί τουρκικών μαχητικών, συνολικά 18 μαχητικά αεροσκάφη, προέβησαν σήμερα σε 13 παραβιάσεις του Ε.Ε.Χ και 3 παραβάσεις των κανόνων εναέριας κυκλοφορίας του FIR Αθηνών, όλα στο Βόρειο & Κεντρικό Αιγαίο.
Εξ αυτών τα 10 τουρκικά μαχητικά ήταν οπλισμένα ενώ σημειώθηκε και μια εμπλοκλή με τα φίλια μαχητικά φυλακής τα οποία σε όλες τις περιπτώσεις αναγνώρισαν και αναχαίτισαν τους εισβολείς κατά την πάγια τακτική.

Στο μεταξύ, ενώ οι Τούρκοι πιλότοι "ξεσάλωσαν" στο Αιγαίο, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπάρακ Ομπάμα "ξεσάλωσε" και "παραβίασε" την ιστορία κατά την ομιλία του στην τουρκική Εθνοσυνέλευση μιλώντας για τον «εθνικοαπελευθερωτικό αγώνα των Τούρκων και την εγκαθίδρυση του κεμαλικού καθεστώτος» (οι Τούρκοι απελευθερώθηκαν από τους Έλληνες το 1922, κατά τον Μπάρακ Ομπάμα)!
Ακόμα και το συνήθως "ψύχραιμο" ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών διαμαρτυρήθηκε, ας πούμε "έντονα": "Η ιστορία δεν ξαναγράφεται και τα γεγονότα είναι ο αδιάψευστος αυτόπτης μάρτυρας, όπως και ο τότε Αμερικανός πρόξενος στη Σμύρνη, Τζορτζ Χόρτον, που τα καταγράφει στο βιβλίο του «The blight of Asia»" αναφέρει σχετική ανακοίνωση.
Επίσης ο εκπρόσωπος του υπουργείου Γιώργος Κουμουτσάκος υποστήριξε ότι "Σε κάθε περίπτωση, την ιστορία δεν την προσδιορίζουν οι φωτογραφίες, αλλά η ουσία των γεγονότων, η οποία καταγράφεται στις δηλώσεις που έκανε ο Πατριάρχης αμέσως μετά τη συνάντησή του με τον πρόεδρο των ΗΠΑ," σε ερώτηση για την καθυστερημένη δημοσιοποίηση φωτογραφίας από την συνάντηση του Οικουμενικού Πατριάρχη με τον πρόεδρο των ΗΠΑ.
«Η Ελλάδα δεν ετεροπροσδιορίζεται σε σχέση με άλλες χώρες που έχουν τα δικά τους χαρακτηριστικά, τα δικά τους ανοιχτά προβλήματα και τις δικές τους μεγάλες προκλήσεις να αντιμετωπίσουν», δήλωσε επίσης ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών απαντώντας στην παρατήρηση ότι ο Μπ.Ομπάμα επέλεξε να επισκεφθεί την Τουρκία.
Πρόσθεσε ότι η επίσκεψη Ομπάμα στην Τουρκία «συνδέεται με τις αξιολογήσεις που κάνουν και τις ιεραρχήσεις που θέτουν οι ΗΠΑ σε μια ιδιαίτερα ευπαθή περιοχή, η οποία είναι γειτονιά της Τουρκίας», (σ.σ. εμείς προφανώς είμαστε σε άλλη γειτονιά).

Αναγνώστες

About This Blog

  © Blogger templates ProBlogger Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP