Παρασκευή 13 Μαρτίου 2009

Η ψηφοφορία στην Ευρωβουλή για το προσχέδιο έκθεσης για την Τουρκία


Η Γενική Συνέλευση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ψήφισε την έκθεση της Ολλανδέζας εισηγήτριας Ρία Ρουίτζεν για την Τουρκία. Η έκθεση ψηφίστηκε με 528 υπέρ και 52 κατά ψήφους.
Στην έκθεση απευθύνεται έκκληση, τόσο στην Τουρκία για να επιταχύνει τη μεταρρυθμιστική διαδικασία της, όσο και στα κράτη - μέλη για να ανοίξουν τα έτοιμα κεφάλαια για διαπραγμάτευση.

Το Ευρωκοινοβούλιο αποδέχθηκε την πρόταση τροποποίησης που εισηγείται τη λήψη της άποψης της Τουρκίας, η οποία αποκαλείται «σημαντική χώρα του ΝΑΤΟ», στη διαδικασία σχεδιασμού της πολιτικής ασφάλειας και άμυνας της Ευρώπης. Στην έκθεση καταδικάζεται επίσης, η τρομοκρατική οργάνωση PKK.
Ο Επίτροπος για τη Διεύρυνση Όλι Ρεν, δήλωσε, ότι υπάρχει μια σημαντική ευκαιρία για την επανένωση της Κύπρου μέσα στο 2009. Ο Επίτροπος υπογράμμισε επίσης, τη σημασία της υποστήριξης που παρέχει η Τουρκία για τη διαπραγματευτική διαδικασία. Στο μεταξύ, ο επικεφαλής της σοσιαλιστικής ομάδας στο Ευρωκοινοβούλιο κάλεσε την Ε.Ε. να επιταχύνει τη διαδικασία των ενταξιακών διαπραγματεύσεων της Τουρκίας. Ο Μάρτιν Σιουλς δήλωσε, ότι η Τουρκία παίζει σημαντικό ρόλο ως μεσολαβητής στη Μέση Ανατολή και τον Καύκασο.

Αναγνώστες

About This Blog

  © Blogger templates ProBlogger Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP