Παρασκευή 13 Μαρτίου 2009

TΟΥΡΚΙΑ - ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ


Η Referans σε πρωτοσέλιδο δημοσίευμά της με τίτλο «Στην Τουρκία δέκα εκατομμύρια άνθρωποι ζουν με βοήθεια», αναφερόμενη στη βοήθεια της κυβέρνησης προς τους άπορους σε κάρβουνα, είδη διατροφής και, πρόσφατα, σε ηλεκτρικές συσκευές, σημειώνει: Σύμφωνα με έκθεση του Ιδρύματος Κοινωνικών Ασφαλίσεων, στην Τουρκία των 70 εκατομμυρίων, τρεις κρατικοί φορείς παρέχουν τη βοήθειά τους σε 9,4 εκατομμύρια ανθρώπους.


Οι ειδικοί αναφέρουν ότι το γεγονός της έκτασης της βοήθειας μπορεί να βασίζεται σε δύο λόγους: Ή ο αριθμός αυτός ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα ή έχει διογκωθεί υπέρμετρα για πολιτικούς λόγους, αφού δείχνει παράλληλα ότι η καταπολέμηση της φτώχειας δεν γίνεται με δραστικό τρόπο.

Σύμφωνα, λοιπόν, με τα στοιχεία, 2.112.000 οικογένειες λαμβάνουν βοήθεια από τη Δ/νση Κοινωνικής Αλληλεγγύης. Άλλα 150.000 άτομα λαμβάνουν βοήθεια από τη Γενική Δ/νση Ευαγών Ιδρυμάτων. Η βοήθεια αυτή μοιράζεται μέσω των Νομαρχιών και των Επαρχείων.

Επίσης, το Ίδρυμα Κοινωνικών Ασφαλίσεων παρέχει χρηματική βοήθεια σε άτομα, τα οποία έχουν εισόδημα λιγότερο από 87 TL [περίπου 43 Ευρώ] μηνιαίως. Ο αριθμός των ατόμων αυτών κατά τους πρώτους μήνες του 2009 ανήλθε στο 1,3 εκατομμύριο.

*****
Η ίδια εφημερίδα στις εσωτερικές της σελίδες με τίτλο «Τα συναλλαγματικά αποθέματα μειώθηκαν κατά 1,9 δις. δολάρια» γράφει ότι τα συνολικά αποθέματα σε συνάλλαγμα της Κεντρικής Τράπεζας, κατά το διάστημα μεταξύ 27/2 ? 6/3, μειώθηκαν κατά 1.959.000 δολάρια φθάνοντας στα 68.817.000 δολάρια.

Αναγνώστες

About This Blog

  © Blogger templates ProBlogger Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP