Παρασκευή 13 Μαρτίου 2009

Αποτράπηκε την τελευταία στιγμή προβοκατόρικη ενέργεια λίγο πριν τον εορτασμό του Νεβρούζ


Η Zaman στις εσωτερικές της σελίδες με τίτλο «Αποτράπηκε την τελευταία στιγμή προβοκατόρικη ενέργεια λίγο πριν τον εορτασμό του Νεβρούζ» γράφει ότι αποκαλύφθηκε σχέδιο της διαμελιστικής τρομοκρατικής οργάνωσης του ΡΚΚ, το οποίο αποσκοπούσε στο αιματοκύλισμα των επικείμενων δημοτικών εκλογών. Η προβοκατόρικη ενέργεια, η οποία θα λάμβανε χώρα κατά τον εορτασμό του Νεβρούζ στις 21 Μαρτίου στο Ντιγιάρμπακιρ, αποτράπηκε την τελευταία στιγμή.

Σε επιχείρηση, η οποία διενεργήθηκε στην επαρχία Κουλπ, ανακαλύφθηκαν 29 χειροβομβίδες, οι οποίες διευκρινίζεται ότι ανήκουν στο ΡΚΚ. Παράλληλα, έγινε γνωστό ότι οι χειροβομβίδες αυτές θα χρησιμοποιούνταν στον εορτασμό του Νεβρούζ. Ως ύποπτος συνελήφθη ο Αλί Α. [34 ετών].

Από την άλλη πλευρά, στο Σίρνακ και κοντά στα σύνορα με τη Συρία, σε ένα τσουβάλι το οποίο είχαν αφήσει τρία άτομα δίπλα στην όχθη ποταμού, βρέθηκαν δύο καλάσνικοφ, σφαίρες και γεμιστήρες για τα όπλα αυτά, ένας εκτοξευτήρας ρουκετών τύπου RPG - 7 και πέντε βλήματα.

Επίσης, στο χωριό Κατζάτεπε της επαρχίας Νιζίπ του Γκαζίαντεπ, σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία του Μεχμέτ U., ανακαλύφθηκαν μία χειροβομβίδα, μία οβίδα, περίστροφα, μεγάλος αριθμός σφαιρών και υλικό αντιαεροπορικών όπλων.

Αναγνώστες

About This Blog

  © Blogger templates ProBlogger Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP