Παρασκευή 13 Μαρτίου 2009

ΤΟΥΡΚΙΑ - ΕΣΩΤΕΡΙΚΑ / ΕΡΓΚΕΝΕΚΟΝ


Όπως αναφέρεται στις ιστοσελίδες των ΜΜΕ και στο σημερινό γραπτό Τύπο, στο δεύτερο κατηγορητήριο που εστάλη στο αρμόδιο δικαστήριο σχετικά με την υπόθεση Εργκενεκόν, συμπεριλαμβάνονται απίθανοι ισχυρισμοί. Πολλά γεγονότα, που είχαν κλονίσει την κοινή γνώμη, συσχετίζονται με την υπόθεση τώρα με την υπόθεση αυτή.

Λέγεται ότι στο κατηγορητήριο απαριθμούνται γεγονότα και ενέργειες, που είχαν θέσει τη σφραγίδα τους τον τελευταίο καιρό στην ημερήσια διάταξη της Τουρκίας. Βασική πηγή των ισχυρισμών αυτών είναι οι καταθέσεις των μυστικών μαρτύρων.


Στο δεύτερο κατηγορητήριο συμπεριλαμβάνονται θέματα, όπως η φωτιά στο ξενοδοχείο Μάντιμακ της Σεβάστειας, τα γεγονότα στη συνοικία Γκαζί της Κων/πολη, η σφαγή στο Μπασμπαγλάρ, η βομβιστική ενέργεια στο πάρκο Κοσούγιολου του Ντιγιάρμπακιρ, η δολοφονία του ταξίαρχου Μπαχτιγιάρ Αϊντίν και η δολοφονία 33 στρατιωτών στον αυτοκινητόδρομο Μπίνγκιολ - Έλαζιλ. Τα παραπάνω γεγονότα συνδέονται με την υπόθεση Εργκενεκόν.

Επίσης, τονίζεται ότι στο δεύτερο κατηγορητήριο συμπεριλαμβάνονται και τα ημερολόγια πραξικοπημάτων, τα οποία είχαν έρθει στο φως της δημοσιότητας με σχετικό δημοσίευμα στο περιοδικό Nokta.

Στο κατηγορητήριο συμπεριελήφθησαν όπως έγινε γνωστό και οι καταθέσεις του Τουντζάι Γκιουνέι, ο οποίος ζει στον Καναδά.

****
Στο γραπτό Τύπο σήμερα τονίζεται ότι στο πλαίσιο της ανάκρισης Εργκενεκόν τέθηκε υπό κράτηση ο συνταγματάρχης ε.α. Μεχμέτ Ουλγκέρ, ο οποίος κατά τη σφαγή, που είχε γίνει στο τυπογραφείο Zirve της Μαλάτειας, ήταν Διοικητής της Στρατοχωροφυλακής του Νομού.

Επίσης, για την ίδια υπόθεση, συνελήφθη στο Ντιγιάρμπακιρ και ο λοχίας Μεχμέτ Τσολάκ.

Αναγνώστες

About This Blog

  © Blogger templates ProBlogger Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP