Δευτέρα 6 Ιουνίου 2011

Για "ισραηλινή συνωμοσία" κατηγορεί το Economist o Ρ.Τ.Ερντογάν


«Όργανο συνωμοσίας κατά της κυβέρνησης», χαρακτηρίζουν κορυφαία στελέχη του κυβερνώντος κόμματος AKP στην Τουρκία, το περιοδικό Economist, με αφορμή άρθρο της εβδομαδιαίας έκδοσης που καλούσε τους Τούρκους να καταψηφίσουν την κυβέρνησή του. Σύμφωνα με το Economist, ένα ισχυρότερο ποσοστό για το κόμμα της αντιπολίτευσης, θα μείωνε το ρίσκο για αλλαγές που θα καθιστούσαν το Σύνταγμα χειρότερο και θα του έδιναν περισσότερες πιθανότητες για μελλοντική εκλογή του.

Σε συνέντευξή του στο τηλεοπτικό δίκτυο TGRT, ο Erdogan δήλωσε το Σαββατοκύριακο ότι «το AKP θα βγει ξανά πρώτο στις εκλογές, παρά τις προκλήσεις από τα τοπικά και διεθνή μέσα ενημέρωσης¨.

Προσέθεσε ακόμη ότι «τα διεθνή μέσα, καθώς υποστηρίζονται από το Ισραήλ, δεν θα είναι χαρούμενα με τη διατήρηση του AKP στην εξουσία». Σε αυτό το άρθρο ο Economist συμβουλεύει τους αναγνώστες ότι ο καλύτερος τρόπος για τους Τούρκους πολίτες ώστε να προάγουν τη δημοκρατία, θα είναι να «ψηφίσουν εναντίον του κυβερνώντος κόμματος», αλλά και του μεγαλύτερου κόμματος της αντιπολίτευσης (CHP).

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Αναγνώστες

About This Blog

  © Blogger templates ProBlogger Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP