Δευτέρα, 6 Ιουνίου 2011

Την υλοποίηση πέντε νέων εξοπλιστικών προγραμμάτων πρόκειται να αποφασίσει η κυβέρνηση Ερντογάν


Επαληθεύαι σχεδόν καθημερινά με δηλώσεις και πράξεις η εκτίμηση ότι η κυβέρνηση Ερντογάν δίνει τεράστια σημασία στην πολεμική βιομηχανία της χώρας και στα εξοπλιστικά προγράμματα των τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων. Έτσι μόλις δύο μήνες μετά την πρόσφατη σύσκεψη της Εκτελεστική Επιτροπής της τουρκικής Αμυντικής Βιομηχανίας SSIK υπό την προεδρία του Τούρκου πρωθυπουργού Recep Tayyip Erdoğan η συγκεκριμένη επιτροπή πρόκειται να συνεδριάσει ξανά για να αποφασίσει την υλοποίηση σειράς εξοπλιστικών προγραμμάτων.

Μεταξύ αυτών εκτιμάται ότι θα συμπεριλαμβάνονται η επιλογή των ιδιωτικών ναυπηγείων που θα ναυπηγήσουν την τρίτη και τέταρτη φρεγάτα κλάσης Ada, η απόφαση για την ανάπτυξη του τουρκικού ελαφρού ελικοπτέρου, η επιλογή του οχήματος για την κατασκευή 336 τροχοφόρων 6×6 θωρακισμένων μεταφοράς προσωπικού.
Επιπλέον εκτιμάται ότι στην λίστα των θεμάτων που θα συζητηθούν θα είναι η ναυπήγηση του νέου πλοίου σεισμικών ερευνών, η υλοποίηση του προγράμματος παράκτιας επιτήρησης με την εγκατάσταση ραντάρ και πιθανόν η απόφαση για το πρόγραμμα T-LORADMIS.
Κατά τα άλλα οι Έλληνες πολιτικοί και επιχειρηματίες πιστεύουν στα λόγια του Τούρκου πρωθυπουργού για την αμοιβαία μείωση των αμυντικών δαπανών.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Αναγνώστες

About This Blog

  © Blogger templates ProBlogger Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP