Δευτέρα 6 Ιουνίου 2011

Ερντογάν μαινόμενος κατά αντιπολίτευσης: ¨Να πάτε να σώσετε την Ελλάδα”!


ΜΑΝΩΛΗΣ ΚΩΣΤΙΔΗΣ

Aναστάτωση έχει προκαλέσει στην Τουρκία , το άρθρο που δημοσίευσε το περιοδικό “The Economist” σχετικά με τις εκλογές της Τουρκίας που συστήνει στους Τούρκους να ψηφίσουν το Ρεπουμπλικανικό Λαϊκό Κόμμα, με τον Ερντογάν να κατηγορεί πως τα άρθρα αυτά γράφονται με την επιρροή του ισραηλινού λόμπι». Το βρετανικό περιοδικό τονίζει πως ο φόβος τώρα δεν είναι η μετατροπή της Τουρκίας σε ισλαμική δημοκρατία αλλά η δημοκρατικότητα της ίδιας της χώρας.

« Σήμερα στην Τουρκία βρίσκονται στη φυλακή περισσότερη δημοσιογράφοι απ’ ότι στην Κίνα» γράφει ο «Εconomist» που καταλήγει στο συμπέρασμα. «Γι’ αυτο προτείνουμε στους Τούρκους να ψηφίσουν το Ρεπουμπλικανικό Λαϊκό Κόμμα (CHP)”.
Έτσι το βρετανικό περιοδικό, που τα τελευταία 8 χρόνια με διάφορα άρθρα στήριζε ξεκάθαρα τις μεταρρυθμίσεις και τα έργα του Ερντογάν, δείχνει πως τώρα είναι ξεκάθαρα αντίθετο με το κυβερνών Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης.(ΑΚP) και τονίζει πως η Τουρκία χρειάζεται μια αλλαγή.


Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στην προεκλογική συγκέντρωση του Κόμματος του στο Ικόνιο της Κεντρικής Τουρκίας, δήλωσε : “
Το περιοδικό “Εconomist” δημοσιεύει ένα άρθρο με απόψεις. Αλλά όχι με έμμεσες απόψεις αλλά με ξεκάθαρο τρόπο λέει “ψηφίστε CHP”. Μα τι αγένεια, τι θράσος είναι αυτό; Λυπάμαι “Εconomist” είσαι πολύ Γάλλος σχετικά με την Τουρκία και στο CHP (σ.σ. “έχεις μείνει Γάλλος” στο θέμα στην τουρκική γλώσσα σημαίνει αγνοείς για το θέμα).
Ο τούρκος πρωθυπουργός συνέχισε την επίθεση του στο βρετανικό περιοδικό κατά τη διάρκεια συνέντευξης του στο τουρκικό τηλεοπτικό δίκτυο TGRT Haber.
Ο Ερντογάν άρχισε να βλέπει τα δικά του «φαντάσματα» σχετικά με το Ισραήλ. « Το άρθρο αυτό είναι έργο του Ισραηλινού λόμπι που επηρεάζει αυτό περιοδικό “Economist” δήλωσε ο Ερντογάν χωρίς να διευκρινίζει από πηγάζει η σιγουριά του.

Ο Ερντογάν στην προεκλογική του ομιλία στο Σαγγάριο, υπονόησε πως ο ηγέτης του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης CHP Κεμάλ Κιλιτσνάρογλου, έχει τη στήριξη του ισραηλινού λόμπι που δημοσιεύει άρθρα υπέρ του, και δήλωσε « Κιλιτσντάρογλου, αντί να προσπαθείς να σώσεις την Τουρκία, πήγαινε να σώσεις την Ελλάδα»!

Ο υπουργός Αρμόδιος για τις διαπραγματεύσεις με την Ε.Ε. Εγκεμέν Μπαγίς, μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο Ηabertürk δήλωσε “ είναι ένα άρθρο που πρόταση του έχει πολλές σαχλαμάρες”. Πάντως, το περιοδικό “Economist” στις δημοτικές εκλογές του 2004, σε άρθρο του είχε προτείνει στους Τούρκους ψηφόφορου , να ψηφίσουν το Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP). Tότε, ούτε ο Ερντογάν, αλλά ούτε κάποιο άλλο στέλεχος του κόμματος του, δεν είχαν εκφράσει καμία αντίδραση στη στήριξη αυτή.

http://nationalpride.wordpress.com

Αναγνώστες

About This Blog

  © Blogger templates ProBlogger Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP