Δευτέρα 6 Ιουνίου 2011

Η αποθέωση του θράσσους!


Γράφουμε εδώ και πολύ καιρό για το ότι έχει χαθεί πλέον κάθε έλεγχος στη Θράκη με όλο αυτό το ξεσάλωμα των πρακτόρων της Άγκυρας. Συνεχείς τελετές τουρκοφροσύνης και κεμαλοφροσύνης μέσα στα μούτρα μας, συνεχή πηγαινέλα από τα φασιστικά κοπρόσκυλα των αλυτρωτικών μαζώξεων BTTDD και ABΤTF, συνεχείς προκλήσεις από τον τουρκοπρόξενο της ΜΙΤ και τα ντόπια γιουσουφάκια του (κάποια εκ των οποίων έχουν εκλεγεί και σε θέσεις βουλευτών, δημάρχων και περιφερειακών ή δημοτικών συμβούλων). Αυτά όμως που συνέβησαν πριν από λίγες μέρες δείχνουν ότι όλη αυτή η τουρκοπρακτοροφωλιά (που κυριολεκτικά η μόνη της έγνοια είναι να παίζει τον ρόλο του δούρειου ίππου και να υπονομεύει την εθνική μας ασφάλεια στη Θράκη υπέρ της Τουρκίας) κατόρθωσε ακόμη κι αυτή τελικά να ξεπεράσει τον εαυτό της. Πώς; Μα φτάνοντας στο απίστευτο, απερίγραπτο, απερίφραστο και απερινόητο θράσσος να καταγγείλει Έλληνες πολιτικούς (και δη τους κορυφαίους θεσμικά στον τόπο μας), επειδή τόλμησαν μέσα στην Ελλάδα να τιμήσουν – και μάλιστα με μια απλή και μόνο κατάθεση στεφάνου (μη φανταστείτε δηλαδή τίποτε ιδιαίτερο) – τις εκατοντάδες χιλιάδες των προγόνων μας που πριν από ένα περίπου αιώνα είχαν πέσει θύματα της τουρκικής κτηνωδίας.

Ποιος το διέπραξε; Μα φυσικά το DEB, τουτέστιν το άρτι επανεμφανισθέν κόμμα του πάλαι ποτέ αρχιφασίστα Αχμέτ Σαδήκ, που εκπροσωπείται πλέον ουσιαστικά και στο δημοτικό συμβούλιο Κομοτηνής δια της Σιμπέλ Μουσταφάογλου (τώρα για το πώς η τελευταία παραμένει ακόμη μέλος ΚΑΙ του ΠΑΣΟΚ, ρωτήστε τους…συντρόφους του κινήματος που δεν τολμούν να τη διαγράψουν) και του Κοράι Χασάν (προέδρου συγχρόνως και της εκτός νόμου «Τουρκικής Νεολαίας Κομοτηνής» – έτερον βεβαίως θέμα προς συζήτησιν εδώ, αλλά αυτό το αφήνουμε για κάποια άλλη φορά).

Οι κατηγορίες αφορούσαν όσους παρέστησαν στην κατάθεση στεφάνου στο ηρώο της Κομοτηνής την Κυριακή 22/5/2011, δηλαδή τον υφυπουργό Γιώργο Πεταλωτή, τον περιφερειάρχη Άρη Γιαννακίδη, τον δήμαρχο Γιώργο Πετρίδη, τον βουλευτή Ευριπίδη Στυλιανίδη (που εκπροσωπήθηκε δια του γραμματέα του Παναγιώτη Χαλβατζή, την πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Κομοτηνής Σοφία Μενεσελίδου και τον συντονιστή Μειονοτικής Εκπαίδευσης Νίκο Παπαγεωργίου. Οι κατηγορίες, που συνοδεύονταν από τους απανωτούς προκλητικούς χαρακτηρισμούς της Ποντιακής Γενοκτονίας ως «δήθεν», είχαν κυρίως τον…μελοδραματικό χαρακτήρα παραπόνου απέναντι στους πολιτικούς που η «τουρκική κοινότητα της Δυτικής Θράκης» πίστεψε, ψήφισε και θεωρούσε ότι βρίσκονται κοντά της, αλλά τώρα ουσιαστικά τους…πρόδωσε.

Απολαύστε λοιπόν την ανακοίνωση του κόμματος DEB, όπως την βρήκαμε προ ολίγων ημερών στον τουρκόφωνο τοπικό τύπο (καθότι πού να τολμήσουνε βεβαίως αυτά τα κωμικά φασιστο-θρασσύμια να τη στείλουνε και στον ελληνόφωνο) και τη μετέφρασε το ιστολόγιο http://tourkikanea.gr:

«Είναι προφανές ότι οι εκδηλώσεις για τη δήθεν ποντιακή γενοκτονία δεν συμβάλλουν στην ελληνοτουρκική ειρήνη.

Επιθυμούμε να τονίσουμε ότι μέσα στον ένα χρόνο που επαναδραστηριοποιείται το κόμμα μας το DEB, δίνουμε σημασία στην συμβολή μας στην ειρήνη και την γαλήνη στην περιοχή μας. Θέλουμε να υπενθυμίσουμε την πίστη μας στην καλώς εννοούμενη ελληνοτουρκική φιλία.

Επιθυμούμε να αναφέρουμε πως πιστεύουμε ότι οι κοινωνίες και οι χώρες μαζί με τον σεβασμό στην ιστορία τους, πρέπει να αποφεύγουν τις δηλώσεις κα τις πράξεις που προκαλούνε την μεταξύ τους έχθρα και εκτρέφουν αισθήματα μίσους και απέχθειας. Είναι άλλo να θυμάσαι την ιστορία και άλλο να εκτρέφεις την έχθρα.

Σε αυτό το πλαίσιο θέλουμε να εκφράσουμε τις ανησυχίες μας για κάποια γεγονότα που συνέβησαν τις προηγούμενες μέρες στην Δυτική Θράκη. Είναι φανερό ότι οι εκδηλώσεις για τη ¨δήθεν γενοκτονία¨ που παρουσιάζουν το τουρκικό έθνος να έχει κάνει ένα ¨έγκλημα κατά της ανθρωπότητας¨ δεν συμβάλλουν στην ελληνοτουρκική ειρήνη.

Πρέπει να γίνει γνωστό ότι η εκδήλωση της 22 Μαΐου στο μνημείο των Ηρώων της Κομοτηνής για τη ¨δήθεν γενοκτονία¨ πλήγωσε βαθιά την Τουρκική κοινότητα της Δυτικής Θράκης. Η συμμετοχή πολιτικών που στηρίχτηκαν και εκλέχτηκαν με τις ψήφους της μειονότητας, σε εκδηλώσεις που ανακηρύσσουν ¨ένοχο¨ το τουρκικό έθνος προκαλεί μια σειρά από ερωτήματα στο μυαλό μας. Προκάλεσε βαθιά θλίψη το να βλέπουμε να μετέχουν άτομα που για χρόνια πιστέψαμε, στηρίξαμε με τις ψήφους μας και τους θεωρούσαμε κοντά μας (ο Υφυπουργός Εσωτερικών και κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής, ο περιφερειάρχης Άρης Γιαννακίδης, ο δήμαρχος Κομοτηνής Γιώργος Πετρίδης, ο βουλευτής ΝΔ και τέως υπουργός Ευριπίδης Στυλιανίδης και ο αρχιγραμματέας του Παναγιώτης Χαλβατζής, ο συντονιστής Μειονοτικής Εκπαίδευσης Νίκος Παπαγεωργίου, και η πρόεδρος του Δ.Σ. της Κομοτηνής Σοφία Μενεσελίδου).

Φέτος βιώσαμε την αλλαγή της νοοτροπίας που κατηγορεί τον Τούρκο για γενοκτονία σε πράξη αντιτουρκισμού. Από ότι μάθαμε από τον τύπο –στα τουρκικά και ελληνικά- και από ότι μάθαμε από Ξανθιώτες, μέλη του συλλόγου ¨Ιδιοκτητών κλασικών αυτοκινήτων Κωνσταντινούπολης¨ που είχαν κάνει διάλειμμα στην Ξάνθη δέχθηκαν επίθεση από άγνωστα άτομα στην πλατεία της πόλης και έτσι οι εκ Τουρκίας μουσαφίρηδες αναγκάστηκαν να απομακρυνθούνε από την περιοχή με την συνοδεία της αστυνομίας. Είναι επίσης ανησυχητικό ότι σύμφωνα με τον τύπο, μετείχαν και κάποιοι από την τοπική αυτοδιοίκηση της Ξάνθης. Βλέπουμε τα αποτελέσματα του φανατισμού, της ξενοφοβίας και της πρόκλησης αντιτουρκισμού και αισθανόμαστε ανησυχία για αυτά. Πιστεύουμε πως η νοοτροπία που υποδαυλίζει την πανούκλα της εποχής μας τον ¨φανατισμό¨, δεν έχει θέση στον σημερινό κόσμο. Υπογραμμίζουμε ξανά την πίστη μας στην ελληνοτουρκική ειρήνη που άρχισαν οι Βενιζέλος και Ατατούρκ, και λέμε πως είναι λάθος η νοοτροπία που προσπαθεί να αποκομίσει κέρδη από την ένταση και την έχθρα».

Εμείς τι άλλο να πούμε; Αντιλαμβανόμαστε ότι τους…ανακάτεψαν λίγο φέτος όλους αυτούς τους καημένους τους…πρακτοράκους οι παρεμβάσεις του «Σπάρτακου» σε σχέση με την Ποντιακή Γενοκτονία και τους τη χαλάσανε τη σούπα (το θέμα δεν πήρε δημοσιότητα μόνο στο δημοτικό συμβούλιο και μέσα στην Κομοτηνή, αλλά μετά πήρε και διαδικτυακά απίστευτη πανελλήνια έκταση, οπότε έπρεπε οπωσδήποτε να βγούν και να πουν κάτι όλοι αυτοί οι εντεταλμένοι ανθυποτζουτζέδες του τουρκοπρόξενου Σάρνιτς, πρώτα η κυρία Σιμπέλ και τώρα οι κύριοι του DEB). Μήπως θεωρούν δηλαδή ότι αυτό ώθησε τους πολιτικούς της Κομοτηνής να παραστούν στην κατάθεση και τώρα τους «τραβούν» το αυτί, για να μην το επαναλάβουν άλλη φορά; Ποιος ξέρει; Εμείς πάντως χαιρόμαστε πραγματικά που ήρθαν έτσι τα πράγματα, ώστε να καταδειχθεί ξεκάθαρα (για μια ακόμη φορά) το μέγεθος της αποθράσσυνσης όλων αυτών των ρουφιανίσκων της Άγκυρας και υπονομευτών της εθνικής μας ασφάλειας, αλλά και της ευρύτερης ηρεμίας στην περιοχή. Τόσα χρόνια με την εγκληματική τους αμέλεια, την ψηφοθηρική ενδοτικότητα ή και τον κωμικοτραγικό ραγιαδισμό τους, κόμματα, φορείς και «αρμόδιοι» εξέθρεψαν κυριολεκτικά το «αυγό του φιδιού». Τώρα ίσως να μην είναι πολύ μακριά η στιγμή που θ’ αρχίσουν να το πληρώνουν με (κατ’ αρχάς) τέτοιοιυ είδους «επιθέσεις». Για όλους αυτούς που τόσα χρόνια τους χάιδευαν ή τους τάιζαν ή τους έδιναν «πρόσωπο» στην κοινωνία μέσα από τους κομματικούς τους σωλήνες τι ακριβώς πίστευαν δηλαδή: ότι πραγματικά τους ελέγχουν; Μας θυμίζουν κάποιον που έλεγε κάποτε (ο δύστυχος) ότι «τον Ντεντέ και τον Ιλχάν τους έχω στο χέρι»! Όλοι αυτοί όμως ανήκουν σε άλλα…αφεντικά. Ας το καταλάβουν επιτέλους οι πολιτικοί μας, έστω και την υστάτη ώρα.Αυτοί θα είναι άλλωστε και οι πρώτοι που θα γευτούν τα επίχειρα της εδώ και δύο τουλάχιστον δεκαετίες ανοησίας τους…

http://kostasxan.blogspot.com

Αναγνώστες

About This Blog

  © Blogger templates ProBlogger Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP