Κυριακή 29 Αυγούστου 2010

Συμφωνία εξαγωγής στρατιωτικού υλικού 204 εκατ. δολαρίων επέτυχε η τουρκική εταιρεία Aselsan


Συμφωνία πώλησης στρατιωτικού υλικού αξίας 204 εκατ. δολαρίων επέτυχε η τουρκική εταιρεία Aselsan. Πιο συγκεκριμένα η τουρκική εταιρεία πρόκειται να μεταφέρει την τεχνογνωσία κατασκευής των ασυρμάτων PRC/VRC-9661 στο Πακιστάν. Ο αριθμός των συστημάτων δεν έχει ανακοινωθεί αλλά η παραγγελία υπολογίζεται να φτάσει τα 154 εκατ. δολάρια (120,5 εκατ. ευρώ).

Παράλληλα στα πλαίσια της ίδιας συμφωνίας η τουρκική εταιρεία ανέλαβε την μεταφορά τεχνολογίας στο Πακιστάν για το σύστημα Ηλεκτρονικού Πολέμου για ελικόπτερα που έχει αναπτύξει η τουρκική εταιρεία σε συνεργασία με ξένες εταιρείες για τον στόλο των ελικοπτέρων του τουρκικού Στρατού. Η συνολική αξία του συγκεκριμένου προγράμματος φτάνει τα 50 εκατ. δολάρια (39 εκατ. ευρώ).

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Aselsan οι παραδόσεις του στρατιωτικού υλικού και η συνεργασία των δύο πλευρών θα ξεκινήσει το 2011 και θα ολοκληρωθεί το 2016.

Για άλλη μία φορά αποδεικνύεται ότι ο τομέας της πολεμικής βιομηχανίας μπορεί να είναι κερδοφόρος μπορεί να φέρει εξαγωγές μπορεί να δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας στις χώρες που επιθυμούν τη δημιουργία μίας εθνικής βιομηχανικής υποδομής.

Δυστυχώς στην Ελλάδα άλλες δραστηριότητες λιγότερο παραγωγικές έχουν προτεραιότητα και δυστυχώς όπως αποδεικνύεται λίαν προσφάτως λόγω της οικονομικής κρίσης, χωρίς τα αναμενόμενα οικονομικά αποτελέσματα που οι ιθύνοντες ανέμεναν.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Αναγνώστες

About This Blog

  © Blogger templates ProBlogger Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP