Κυριακή 29 Αυγούστου 2010

Το 2015 το πρώτο υποβρύχιο Τype 214 στο τουρκικό Ναυτικό


Νεότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα υποβρυχίων του τουρκικού Ναυτικού αναφέρουν ότι η σύμβαση για την ναυπήγηση των 6 υποβρυχίων U-214TN επρόκειτο να επικυρωθεί το τρέχοντα μήνα με προοπτική να παραδοθεί το πρώτο υποβρύχιο από τα τουρκικά ναυπηγεία του Golcuk το 2015.

Υπενθυμίζεται ότι η αρχική συμφωνία για την ναυπήγηση των εν λόγω υποβρυχίων είχε υπογραφεί τον Ιούλιο του 2009 και ότι υπήρχε σε εκκρεμότητα η οικονομική συμφωνία για το πρόγραμμα. Με αυτή την εξέλιξη φαίνεται να ανοίγει ο δρόμος για την υλοποίηση του προγράμματος το οποίο θα προσδώσει αν τελικά ολοκληρωθεί επιτυχώς σημαντικό πλεονέκτημα στο τουρκικό Ναυτικό αφού με την είσοδο της επόμενης δεκαετίας θα διαθέτει 6 συνολικά υποβρύχια με τεχνολογία AIP.

Το ερωτηματικό όσον αφορά την επιτυχή ολοκλήρωση του προγράμματος προκύπτει από την εμμονή των Τούρκων να ενσωματώσουν σειρά συστημάτων τουρκικής προέλευσης στα πλοία με ότι αυτό μπορεί να σημαίνει για την πιστοποίηση αυτών και την ολοκλήρωση του ναυπηγικού προγράμματος εντός της προθεσμίας που θα ορισθεί.

Επιπρόσθετα όπως έγινε γνωστό επιλέχτηκε το περισκόπιο OMS 100 της γερμανικής εταιρείας Carl Zeiss για τα υπό μερικό εκσυγχρονισμό υποβρύχια της κλάσης Ay. Το συγκεκριμένο περισκόπιο ενσωματώνει κάμερα IIR 3ης γενιάς, κάμερα HDTV με δυνατότητα μεγέθυνσης 8 x, αποστασιόμετρο laser. Υπενθυμίζεται ότι συνολικά πρόκειται να εκσυγχρονιστούν 4 από τα 6 συνολικά υποβρύχια της κλάσης αυτής.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Αναγνώστες

About This Blog

  © Blogger templates ProBlogger Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP