Παρασκευή 2 Ιουλίου 2010

Τηλεοπτικό διάγγελμα Erdoğan προς το Έθνος


Ο πρωθυπουργός έδωσε πληροφορίες σχετικά με τις τελευταίες εξελίξεις και τις προτεραιότητες της Τουρκίας.Ο Πρωθυπουργός Recep Tayyip Erdoğan στο τηλεοπτικό διάγγελμα του προς το έθνος έδωσε έμφαση για μια ακόμη φορά στη Γάζα.

Ο κος Erdoğan υπενθυμίζοντας την ισραηλινή έφοδο εναντίον των πλοίων ανθρωπιστικής βοήθειας, τη χαρακτήρισε ως «τυραννία» που θα μείνει στην ιστορία της ανθρωπότητας.


«Αυτό το περιστατικό είναι ένα παράδειγμα τυραννίας που δεν θα μείνει μόνο στην ιστορία μόνο για την Τουρκία, μόνο για τις χώρες που είχαν υπηκόους στο πλοίο, αλλά για όλη την ανθρωπότητα. Άλλωστε στις διαδηλώσεις που διοργανώθηκαν σε όλες τις γωνιές του κόσμου αυτή η επίθεση καταδικάστηκε.» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Στο διάγγελμα του ο πρωθυπουργός έκανε ειδική αναφορά στη σύνοδο κορυφής της G20 στον Καναδά στην οποία συμμετείχε πριν από μερικές μέρες και διευκρίνισε ότι θεωρήθηκε αξιέπαινη η επιτυχία που σημείωσε η Τουρκία κατά την αντιμετώπιση της παγκόσμιας κρίσης.

Ο κος Erdoğan αναφερόμενος στη συνάντηση που είχε με τον Πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής Μπάρακ Ομπάμα είπε ότι συζήτησαν πάρα πολλά θέματα όπως οι πυρηνικές δραστηριότητες του Ιράν, η ισραηλινή επίθεση εναντίον του πλοίου Mavi Marmara και ιδιαίτερα τη συνεργασία στην καταπολέμηση της τρομοκρατίας.

«Ως Τουρκία θέσαμε με τον πιο ανοιχτό τρόπο τις ευαισθησίες μας σε όλα αυτά τα θέματα» είπε ο πρωθυπουργός και εξέφρασε την ελπίδα του ότι αυτή η συνάντηση θα έχει πολλά ευεργετικά αποτελέσματα στις διμερείς σχέσεις καθώς και την περιφερειακή και παγκόσμια ειρήνη.

«Αυτή είναι η κατεύθυνση της πολιτικής που ακολουθούμε σήμερα. Εμείς δεν έχουμε μια αντίληψη κολλημένη σε μια συγκεκριμένη περιοχή και σε κάποια συγκεκριμένα θέματα. Εμείς σε βάση ειρήνης και φιλίας, προσεγγίζουμε κάθε περιοχή, κάθε χώρα και κάθε πρόβλημα με την ίδια θερμή και ορθολογική στάση.»

Αυτά σημείωσε ο κος Erdoğan και τόνισε ότι η Τουρκία είναι προσανατολισμένη στην ανατολή αλλά και τη δύση.
TRT-ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ

Αναγνώστες

About This Blog

  © Blogger templates ProBlogger Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP