Παρασκευή 2 Ιουλίου 2010

Έτοιμο προς αξιοποίηση το πρώτο τουρκικό USV


Έτοιμο προς αξιοποίηση το πρώτο τουρκικό USV που αναπτύχθηκε από την ιδιωτική τουρκική εταιρεία Global Tech Inc σε συνεργασία με το κρατικό ινστιτούτο ερευνών TUBITAK. Το πρόγραμμα ξεκίνησε πριν από 4 χρόνια με συνολικό προϋπολογισμό 3 εκατ. δολάρια ενώ για την ανάπτυξη του απασχολήθηκαν 10 μηχανικοί.

Το νέο σκάφος μπορεί να πλεύσει με μέγιστη ταχύτητα 30 κόμβων, μπορεί να λάβει και στείλει δεδομένα μέσω δορυφόρου, ενώ στον εξοπλισμό του περιλαμβάνεται σύστημα Radar, ακουστικό αισθητήρα, υποβρύχια κάμερα, και ελαφρύς οπλισμός επί βάσης. Το νέο σύστημα θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί για αποστολές επιτήρησης, αναγνώρισης, αντιμετώπιση ασύμμετρων απειλών, προστασία λιμένων αντιμετώπιση λαθρεμπορίου, συλλογή πληροφοριών, διαχείριση θαλάσσιας κυκλοφορίας κλπ.

Η αυτονομία του νέου σκάφους φτάνει τα 50 χλμ, το σκάφος είναι εξοπλισμένο με σύστημα GPS ενώ σε περίπτωση απώλειας του σήματος καθοδήγησης, το σκάφος επιστρέφει στη βάση του. Ήδη έχουν ενδιαφερθεί για το σύστημα η Αίγυπτος και οι χώρες του Περσικού Κόλπου.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Αναγνώστες

About This Blog

  © Blogger templates ProBlogger Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP