Παρασκευή 2 Ιουλίου 2010

Τουρκικά αεροπλάνα βομβάρδισαν θέσεις του PKK στο Β. Ιράκ


Τουρκικά αεροπλάνα βομβάρδισαν θέσεις του PKK στο Β. Ιράκ στις περιοχές Hakurk (μία περιοχή που είχε βομβαρδιστεί και στις αρχές Ιουνίου) καθώς και στο όρος Qandil πλησίον των ιρανο-ιρακινών συνόρων όπου η κουρδική οργάνωση διατηρεί σημαντική βάση εκπαίδευσης και ανεφοδιασμού. Οι βομβαρδισμοί ξεκίνησαν την Πέμπτη και συνεχίστηκαν και σήμερα σύμφωνα με δηλώσεις της τουρκικής Αεροπορίας.

Οι συνεχόμενοι αυτοί βομβαρδισμοί αποτελούν μέρος της αντίδρασης της Τουρκίας στις επιθέσεις του PKK στο εσωτερικό της Τουρκίας στην Κεντρική και Ν. Αν. Τουρκία, οι οποίες έχουν στοιχίσει τη ζωή σε 75 Τούρκους στρατιωτικούς και αδιευκρίνιστο αριθμό πολιτών και πολιτοφυλάκων.

Υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του Τούρκου πρωθυπουργού στην Αθήνα πριν από περίπου 7 εβδομάδες, ο τελευταίος είχε δηλώσει ότι για όσο διάστημα κατέχει αυτό το αξίωμα οι Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας του δεν έχουν βομβαρδίσει καμία γειτονική χώρα.

Επισημαίνεται ότι οι αεροπορικοί βομβαρδισμοί και ο κανονιοβολισμός των συνοριακών περιοχών του Β. Ιράκ πραγματοποιούνται σε τακτικά χρονικά διαστήματα από τις τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις, οι οποίες επιπρόσθετα διατηρούν βάσεις εντός των εδαφών του Β. Ιράκ.

Οι κινήσεις αυτές της Άγκυρας έχουν προκαλέσει τη δυσαρέσκεια της κουρδικής κυβέρνησης του Β. Ιράκ, η οποία πρόσφατα κατέκρινε τις «μονομερείς» όπως ανέφεραν στρατιωτικές ενέργειες της Τουρκίας κατά βάσεων των Κούρδων ανταρτών του ΡΚΚ στο Ιράκ.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Αναγνώστες

About This Blog

  © Blogger templates ProBlogger Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP