Σάββατο 26 Ιουνίου 2010

Ισχυρούς πυραύλους πουλά η Μόσχα στην Άγκυρα!


Η ιστοσελίδα του τηλεοπτικού σταθμού Russia Today έχει αναρτήσει την εξής είδηση που μετέδωσε το πρακτορείο ΡΙΑ Νόβοστι (16/6), με τίτλο: «Η Ρωσία προσφέρει στην Τουρκία προηγμένης τεχνολογίας πυραύλους εδάφους – αέρος».
Σύμφωνα με το τηλεγράφημα του , η Ρωσία είναι έτοιμη να συμμετάσχει σε διαγωνισμό για να προμηθεύσει την Τουρκία με πυραυλικά συστήματα εδάφους – αέρος S-300 και S-400.
Σύμφωνα με δηλώσεις του προέδρου του διοικητικού συμβουλίου της ρωσικής εταιρείας εξοπλισμών Ροσομπορονέξπορτ, Ανατόλι Ισάικιν, «ο τουρκικός στρατός έχει μεγάλη ανάγκη να προμηθευθεί μεγάλου βεληνεκούς, αμυντικά, πυραυλικά συστήματα S-300 και S-400» και «η Ρωσία έχει εκφράσει την ετοιμότητά της να συμμετάσχει στην υποβολή προσφορών για την προμήθεια τέτοιων συστημάτων».

Τούρκοι εμπειρογνώμονες υποστηρίζουν ότι η Άγκυρα ενδιαφέρεται για τους ρωσικούς πυραύλους για την αποτελεσματική προστασία των νοτίων συνόρων της.
– Ο προηγμένος τύπος του πυραυλικού συστήματος S-300, ο S-300PMU1 καλύπτει ακτίνα 150 χλμ. εντός της οποίας έχει τη δυνατότητα να εξουδετερώσει βαλλιστικούς πυραύλους και αεροσκάφη που ίπτανται είτε σε χαμηλό είτε σε μεγάλο ύψος.
– Το πυραυλικό σύστημα S-300/ Antey 2500 (SA-12 Gladiator/Giant) διαθέτει: νέο όχημα διοίκησης, σειρά προηγμένης τεχνολογίας ραντάρ και μέχρι έξι οχήματα φορτίων για τη κάλυψη των αναγκών κάθε εκτοξευτή.
– Το πυραυλικό σύστημα S-400 (SA-21 Growler) έχει τη δυνατότητα να εξουδετερώνει έξι στόχους, ταυτόχρονα εντός ακτίνας 400 χλμ. που ίπτανται σε ύψος μέχρι 30 χλμ., είτε αυτοί είναι αεροσκάφη, πύραυλοι “τύπου cruise” ή και βαλλιστικοί πύραυλοι.

Αναγνώστες

About This Blog

  © Blogger templates ProBlogger Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP