Τετάρτη 14 Απριλίου 2010

Ύπουλα παιχνίδια σε Θράκη, Μακεδονία και Αιγαίο


Έντονη ανησυχία και μεγάλος προβληματισμός επικρατεί στις τάξεις των Ελλήνων, γι΄ αυτά που διαδραματίστηκαν την περασμένη εβδομάδα σε ότι αφορά την επίλυση του θέματος της ονομασίας των Σκοπίων, που δεν ξέρω και εγώ για πιο λόγο καθόμαστε και συζητάμε κάτι που δεν υπάρχει λόγος να συζητιέται.

Το τραγικό της όλης υπόθεσης είναι οι εξαγγελία του αναπληρωτή υπουργού εξωτερικών της Ελλάδας κ. Δρούτσα, ο οποίος σημείωσε πως το «Βόρεια Μακεδονία» είναι κοντά στο πλαίσιο της λύσης που περιγράφει η Ελλάδα!

Αν είναι δυνατόν, δεν έχουν ούτε ιερό, ούτε όσιο! Πουλάνε το όνομα της Μακεδονίας μας και το χαρίζουνε σε κάποιο κράτος που δεν έχει σχέση με τη Μακεδονία και εγώ δεν ξέρω για πιο λόγο.

Και άμα συμφωνηθεί αυτό, τι μέλει γενέσθαι; Θα αποκαλούνται κάποιοι κάτοικοι άλλης χώρας ως Μακεδόνες, ενώ δεν θα ξέρουν τι εστί Μακεδονία, τι εστί Ελλάδα, καθώς η Μακεδονία είναι ελληνική; θα γίνουν κάποιοι Μακεδόνες, χωρίς να μιλάνε τη γλώσσα των Μακεδόνων, τη γλώσσα που μιλούνε οι Μακεδόνες, τη γλώσσα που μιλούσε ο βασιλιάς Φίλιππος και ο Μέγας Αλέξανδρος, που είναι η ελληνική;

Θα αισθάνονται αυτοί οι άνθρωποι Έλληνες ή αργότερα θα μιλάνε για σκλαβωμένη Μακεδονική γη, που φτάνει ως τη Θεσσαλονίκη και τη Χαλκιδική και θα ζητάνε να δημιουργηθεί Μακεδονικό κράτος με έδρα τη Θεσσαλονίκη; Γιατί το «Βόρεια» Μακεδονία προϋποθέτει και το «Νότια» Μακεδονία, οπότε είναι σίγουρη η έγερση εκ νέου ζητήματος «μακεδονικής μειονότητας» στην Ελλάδα.

Να μην ξεχνάμε ότι η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ κατάργησε το υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης, μπορεί όμως να απαλείψει την ιστορία χιλιάδων χρόνων; Αλλά δυστυχώς όλα αυτά τα θέματα δεν προβλήθηκαν από κανένα Μ.Μ.Ε. και έμειναν στο παρασκήνιο και καλά κρυμμένα πίσω από τα «μεγάλα» θέματα που μας πλασάρουν, γιατί φοβούνται την αντίδραση των Ελλήνων.

Όμως να γνωρίζουν καλά αυτοί που μας κυβερνάνε ότι δεν θα πρέπει να «παίζουνε» ούτε με ονόματα, ούτε με εθνικά σύμβολά. Και τα χειρότερα έρχονται και να το θυμάστε καλά αυτό. Μέσα στη δίνη των «μεγάλων» και «καυτών» θεμάτων που μας πλασάρουν τα ελεγχόμενα Μ.Μ.Ε. τα εθνικά μας θέματα θα έρθουν στο προσκήνιο και θα έχουμε τραγικές εξελίξεις για την ιστορία και το μέλλον της πατρίδας μας.

Και όχι μόνο για τη Μακεδονία μας, αλλά και για τη Θράκη και το Αιγαίο, όπου με δηλώσεις του ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου χαρακτήρισε το Αιγαίο ως «στενό», που μοιράζονται δύο χώρες με διαφορετικές απόψεις, αλλά και που δεν πρόκειται ποτέ να εγκαταλείψουν αυτό το «στενό», αναδεικνύοντας έτσι τους στόχους της Τουρκίας.

Και πάμε τώρα και στα θέματα της Θράκης μας, που λίγοι θα γνωρίζεται ότι ανήμερα της εθνικής μας επετείου της 25ης Μαρτίου και της μεγάλης εορτής της Ορθοδοξίας του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, ο ορθόδοξος ιερέας της Βουλγαρικής εκκλησίας, είχε συνάντηση με το ψευτομουφτή της Κομοτηνής και του ζήτησε την ευλογία του!

Και ο δεύτερος του έδωσε για δώρο ένα πακέτο Τούρκικου καφέ και μία φωτογραφία που παριστάνει την Κομοτηνή, ως Τουρκική περιοχή… και όλα αυτά πάντα υπό την καθοδήγηση και τις ευλογίες του Τουρκικού προξενείου Κομοτηνής, το οποίο συνεχίζει άφοβα και αμερόληπτα την προπαγάνδα του στη Θράκη μας.

Θα επιτέλους αυτοί που μας κυβερνάνε να σταματήσουν να παίζουν παιχνίδια πίσω από τις πλάτες των Ελλήνων, σε ότι αφορά την Ελληνικότητα της Μακεδονίας, της ακριτικής μας Θράκης και του Αιγαίου Πελάγους.

Στέφανος Κούκλαρης
Δημοσιογράφος
Γ.Γ. ΝΕ ΛΑΟΣ Ροδόπης

Αναγνώστες

About This Blog

  © Blogger templates ProBlogger Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP