Τετάρτη 14 Απριλίου 2010

Μεγάλη αντιαεροπορική άσκηση αποβατικών σκαφών του τουρκικού Ναυτικού


Μεγάλη άσκηση αποβατικών σκαφών εκτέλεσαν το πρωί οι τουρκικές ναυτικές δυνάμεις μεταξύ των νησιών Χίου και Λέσβου. Η άσκηση ήταν επικεντρωμένη στην απόκρουση αεροπορικών επιθέσεων κατά των αποβατικών σκαφών και επί πολλές ώρες τρία αποβατικά (LST) σκάφη και μία κορβέτα προσέβαλαν στόχους (ανεμούρια) που μετέφεραν αεροσκάφη.

Για την πραγματοποίηση της άσκησης είχε εκδοθεί ΝΟΤΑΜ η οποία απαγόρευε την προσέγγιση σε αεροσκάφη και πλοία. Tα τουρκικά σκάφη κινήθηκαν σε πολλές περιπτώσεις “οριακά” επί των έξι ναυτικών μιλίων των χωρικών υδάτων μας. Όπως ανέφεραν πηγές του Π.Ν. στο defencenet.gr «Είναι σπάνιες οι ασκήσεις αεράμυνας των αποβατικών σκαφών και βέβαια σε καμία περίπτωση δεν συνάδουν με το πνεύμα καλής γειτονίας, αφού πρόκειται για ασκήσεις καθαρά επιθετικού χαρακτήρα».

Καθ’όλη την διάρκεια της άσκησης παρακολουθούντο από απόσταση από ελληνικό σκάφος που περιπολούσε στην περιοχή. Τα τουρκικά αποβατικά ολοκλήρωσαν την άσκηση αργά το μεσημέρι και αποχώρησαν για την βάση τους στη Φώκεα κοντά στην Σμύρνη.

Αναγνώστες

About This Blog

  © Blogger templates ProBlogger Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP