Τετάρτη 14 Απριλίου 2010

Συνταγματική τροποποίηση Τη Δεύτερα στην ολομέλεια της ΜΕΤ θα ξεκινήσει η συζήτηση επί της πρότασης



Η συζήτηση επί της πρότασης συνταγματικής τροποποίησης στην ολομέλεια της Μεγάλης Εθνοσυνέλευσης της Τουρκίας θα ξεκινήσει τις προσεχείς μέρες.

Η πρόταση, για την οποία το Λαϊκό Ρεπουμπλικανικό Κόμμα (CHP) εξέφρασε τη διαφωνία του αναμένεται να τεθεί προς συζήτηση τη Δεύτερα (19/04).

Η πρόταση που περιέχει 30 άρθρα επικυρώθηκε στη Συνταγματική Επιτροπή του κοινοβουλίου και έχει αποσταλεί στο τυπογραφείο.

Το Λαϊκό Ρεπουμπλικανικό Κόμμα (CHP) συνέταξε ένα εικοσασέλιδο κείμενο στο οποίο καταχωρεί τη διαφωνία του με την πρόταση συνταγματικής τροποποίησης.

Μετά από την επιστροφή του Πρωθυπουργού Recep Tayyip Erdoğan από το εξωτερικό θα αξιολογηθεί η πρόταση του CHP σχετικά με την αφαίρεση 3 ενοτήτων από τη συνταγματική τροποποίηση και θα δοθεί μια απάντηση.

Το χρονοδιάγραμμα σχετικά με τις εργασίες της ολομέλειας θα καταστεί σαφές μετά από τη συνάντηση που θα πραγματοποιηθεί με τον πρωθυπουργό Erdoğan

Στο κείμενο διαφωνίας του CHP προς τη συνταγματική τροποποίηση επαναλαμβάνεται η θέση ότι η πρόταση είναι αντισυνταγματική και ο ισχυρισμός πως οι εσωτερικοί κανονισμοί παραβιάστηκαν εμπράκτως.

Η συζήτηση της πρότασης συνταγματικής τροποποίησης πραγματοποιείται σε δύο γύρους.

Έτσι η πρόταση αναμένεται να τεθεί προς συζήτηση στην ολομέλεια της βουλής τη Δεύτερα. Στον πρώτο γύρο θα γίνει συζήτηση επί του συνόλου της πρότασης συνταγματικής τροποποίησης. Αμέσως έπειτα θα διεξαχθεί η ψηφοφορία επί των σημείων. Απαιτούνται τουλάχιστον 330 ψήφοι για την έγκριση των άρθρων στο πρώτο γύρο των συζητήσεων.

Η διεξαγωγή του δεύτερου γύρου της ψηφοφορίας θα γίνει 48 ώρες αργότερα.

Αναγνώστες

About This Blog

  © Blogger templates ProBlogger Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP