Τετάρτη 14 Απριλίου 2010

ΚΟΜΟΤΗΝΗ: Ενίσχυση τουρκισμού μέσω του πολιτισμού


Μια συνάντηση με την επωνυμία «Εξερευνήστε την ιστορία του τουρκικού πολιτισμού», ήταν η ευκαιρία αν ανταλλάξουν απόψεις και να ενισχύσουν τον τουρκισμό τους οι νεολαίοι της Δυτικής Θράκης από την μουσουλμανική μειονότητα στο ταξίδι τους στην Κωνσταντινούπολη από 3-8 Απριλίου.
Η αποστολή από την δυτική Θράκη οργανώθηκε από τον Σύλλογο Αλληλεγγύης Τούρκων Δυτικής Θράκης (ΒΤΤDD) για φοιτητές και φιλοξενήθηκε από τον σύλλογο ABTTF Young, με σκοπό να τους μάθουν την …τουρκική ιστορία.
Οι νεολαίοι επισκέφθηκαν μεταξύ άλλων τα σημεία της πολιορκίας της Πόλης από τον Μωάμεθ τον Πορθητή, το Σουλτάν Αχμέτ Τζαμί, την Αγία Σοφία, το πανεπιστήμιο της Κωνσταντινούπολης, το Τόπ Καπί, το στρατιωτικό μουσείο, ενώ ψυχαγωγήθηκαν από την στρατιωτική μπάντα.
Ο Φατιμά Ρασίντ πρόεδρος του συλλόγου που τους φιλοξένησε δήλωσε ότι οι επισκέψεις των νεολαίων της μειονότητας της Θράκης μας γεμίζουν χαρά και βάζουν τα θεμέλια για έναν ανοιχτό και ελπιδοφόρο δρόμο στο μέλλον. Άλλωστε για τον Μάιο έχει διοργανωθεί μια μεγάλη συνάντηση με τους απόδημους Τούρκους όπως είπε στην Κωνσταντινούπολη του πολιτισμού όπου και φυσικά θα γίνουν τα αδύνατα δυνατά να εκπροσωπηθεί η μειονότητα της Θράκης όσο πιο δυναμικά γίνεται.


Αναγνώστες

About This Blog

  © Blogger templates ProBlogger Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP