Τετάρτη 14 Απριλίου 2010

Οι Τούρκοι κατηγορούν για κατασκοπεία τρεις Ελληνες της μειονότητας.


ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ για κατασκοπεία απαγγέλθηκαν χθες από τουρκικό δικαστήριο σε τρεις έλληνες πολίτες της μουσουλμανικής μειονότητας στην Κω οι οποίοι είχαν συλληφθεί τον περασμένο Δεκέμβριο. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, έδιναν πληροφορίες στην ΕΥΠ έναντι χρημάτων.
Το κατηγορητήριο έγινε αποδεκτό από το 10ο Δικαστήριο Σμύρνης και αφορά τους Αχμέτ Χαφίζ, Νουρί Χαφίζ και Ισμέτ Σεν, οι οποίοι αντιμετωπίζουν ποινή φυλάκισης μέχρι και 20 χρόνια. Ο Νουρί Χαφίζ με τον κωδικό «Ιπποκράτης» στην κατάθεσή του φέρεται να ανέφερε ότι τον προσέγγισαν για πρώτη φορά από την ΚΥΠ το 1986 και πολύ αργότερα συμφώνησε να δίνει σημαντικές στρατιωτικές πληροφορίες από το Μποντρούμ (Αλικαρνασσός) της Τουρκίας προς την Ελλάδα έναντι χρημάτων.

Αρχισε με 300 δολάρια τον μήνα και συνέχισε με 700 ευρώ. Στη συνέχεια ενέπλεξε και τον ανιψιό του Αχμέτ Χαφίζ ο οποίος επίσης άρχισε να δίνει πληροφορίες στην ΕΥΠ. Ήταν γνωστός με το ψευδώνυμο «Σωκράτης». Ο τρίτος κατηγορούμενος, ο Ισμέτ Σεν, αναφέρει στην κατάθεσή του ότι τον προσέγγισε η ΕΥΠ ενώ βρισκόταν στις ελληνικές φυλακές. Συμφώνησε να μεταβεί στην Τουρκία για κατασκοπεία υπέρ της Ελλάδας έναντι αμοιβής 1.500- 2.000 ευρώ.
Μετά την απαγγελία των κατηγοριών, χθες, η δίκη αναμένεται να συνεχιστεί τις επόμενες ημέρες.

Αναγνώστες

About This Blog

  © Blogger templates ProBlogger Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP