Δευτέρα 22 Ιουνίου 2009

Sabah: Ιστορική γκάφα από τον ελληνικό Τύπο


Η Sabah σε δίστηλο της βάσης της πρώτης σελίδας και με τον τίτλο «Ιστορική γκάφα από τον ελληνικό Τύπο» δημοσιεύει ανταπόκριση του Σ. Μπερμπεράκη από την Αθήνα, στην οποία αναφέρεται ότι δύο υψηλής κυκλοφορίας εφημερίδες στην Ελλάδα, ΤΟ ΒΗΜΑ και ΤΟ ΕΘΝΟΣ, παρουσίασαν ως πραγματοποιηθείσα την επίσκεψη του Π/Θ Ερντογάν στην Αθήνα, η οποία ακυρώθηκε.

Οι εν λόγω εφημερίδες έγραψαν μάλιστα ότι ο Π/Θ Ερντογάν συναντήθηκε με τον Π/Θ της Ελλάδας Καραμανλή.

Οι ανωτέρω εφημερίδες, οι οποίες όχι μόνο παρουσίασαν μια συνάντηση, η οποία δεν είχε γίνει, σαν να έχει γίνει, αλλά δεν δίστασαν να γράψουν ακόμη ότι η εν λόγω συνάντηση πραγματοποιήθηκε «σε μια άκρως ψυχρή ατμόσφαιρα».


Η εφημερίδα ΤΟ ΒΗΜΑ στο χθεσινό της τεύχος έγραψε ότι τον Π/Θ Ερντογάν συνόδευε στην Αθήνα ο Υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Νταβούτογλου και ο Υπουργός Επικρατείας και διαπραγματευτής με την Ε.Ε. Εγκεμέν Μπαγίς, καθώς επίσης και 5 σωματοφύλακες. Πάλι σύμφωνα με τη φανταστική είδηση της ίδιας εφημερίδας, ο Τούρκος Π/Θ δεν ήταν ευχαριστημένος από την απόφαση που ελήφθη στη Σύνοδο Κορυφής της Ε.Ε. για τους λαθρομετανάστες, η οποία έδειχνε ως αποδέκτη την Τουρκία.

Εξάλλου, και η εφημερίδα ΕΘΝΟΣ, η οποία πάντα παρουσιάζει κακιά την Τουρκία στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, έγραψε ότι ο Ερντογάν και ο Καραμανλής συναντήθηκαν στην Αθήνα, αναφερόμενη μάλιστα και «στο περιεχόμενο της συζήτησης», που είχαν.

Το γεγονός ότι ο Ερντογάν ακύρωσε την επίσκεψή του την τελευταία στιγμή οδήγησε στο να δημιουργηθεί θέμα με τα εν λόγω δημοσιεύματα.

Κατ’ αυτό τον τρόπο γράφει η Sabah αυτές οι δύο εφημερίδες έδειξαν πόσο προκατειλημμένα και κακοπροαίρετα προσεγγίζουν τις ελληνοτουρκικές σχέσεις, πέφτοντας στη δική τους παγίδα. Ελληνική ιστοσελίδα, που αντελήφθη την κατάσταση, επέστησε την προσοχή στο ότι η γκάφα αυτή θα περάσει ως κηλίδα στην ιστορία του ελληνικού Τύπου.

Αναγνώστες

About This Blog

  © Blogger templates ProBlogger Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP