Δευτέρα 22 Ιουνίου 2009

Απειλούν με αυτοδιάθεση οι Τουρκοκύπριοι!..... Τουρκοκύπριος υπαινιγμός για εναλλακτική λύση στις συζητήσεις επανένωσης


Ο Τουρκοκύπριος ψευδο-υπουργός Εξωτερικών Χουσεϊν Οζγκουργκούν δήλωσε την Παρασκευή (19 Ιουνίου) ότι η κυβέρνησή του μπορεί να εξετάσει άλλες επιλογές εάν οι τρέχουσες συζητήσεις επανένωσης με τους Ελληνοκυπρίους αποτύχουν.
Η δήλωσή του ακολούθησε συνεδρίαση με τον ειδικό απεσταλμένο των ΗΕ για τη Κύπρο Αλεξάντερ Ντόουνερ στη Λευκωσία. "Είπα στον κ. Ντόουνερ ότι θα έχουμε άλλες εναλλακτικές λύσεις εάν η διαδικασία διαπραγμάτευσης δεν αποδώσει κάποιο αποτέλεσμα", αναφέρθηκε πως είπε ο Οζγκουργκούν.
"Η ελληνοκυπριακή πλευρά επίσης ξέρει ότι σε αυτήν την περίπτωση, θα πρέπει να χρησιμοποιήσουμε το δικαίωμά μας για αυτοδιάθεση", πρόσθεσε.

Μετά από τις τελευταίες αυτές δηλώσεις, καθίσταται πλέον σαφέστατο πως οι Τουρκοκύπριοι κατέρχονται στις συνομιλίες με τον κύριο Χριστόφια προκειμένου να αποκομίσουν συγκεκριμένα οφέλη και να τα συνυπολογίσουν με την πιθανότητα της «αυτοδιάθεσής» τους στην Τουρκία. Η εκβιαστική αυτή δήλωση μόνο με παραίτηση του κυρίου Χριστόφια μπορεί να αντιμετωπισθεί, ο οποίος θα όφειλε να γνωρίζει τις διαθέσεις του συνομιλητή του Ταλάτ μέσα από όλες τις συζητήσεις που έχουν γίνει μεταξύ των ηγετών των δύο πλευρών.
Ποια θέση πρόκειται να πάρει τόσο η κυπριακή κυβέρνηση όσο και η διεθνής κοινότητα; Ποιες αντιδράσεις θα υπάρξουν μπροστά στον ξεδιάντροπο αυτό εκβιασμό; Δυστυχώς, επιβεβαιώνεται περίτρανα πλέον η Κυπριακή παροιμία που λέει «τον Τούρκο φύλευε, τον κώλο σ’ φύλαε»…

Αναγνώστες

About This Blog

  © Blogger templates ProBlogger Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP