Δευτέρα 22 Ιουνίου 2009

ΑΚΥΡΩΣΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗΣ ΕΡΝΤΟΓΑΝ


Η αγγλόγλωσση Hurriyet Daily News σε πρωτοσέλιδη αναφορά με τίτλο «Politics behind PM’s canceled Athens visit», που παραπέμπει σε δημοσίευμα των εσωτερικών σελίδων με τον τίτλο «Politics behind PM’s ditched trip», υποστηρίζει, επικαλούμενη διπλωματικές πηγές, ότι οι λόγοι ακύρωσης την τελευταία στιγμή της προγραμματισμένης επίσκεψης Ερντογάν στην Αθήνα, το περασμένο Σάββατο, και της συνάντησής του με τον Έλληνα Π/Θ, με τον οποίο θα συζητούσε σημαντικά πολιτικά θέματα, είναι πολιτικοί.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, «οι ελληνικοί ισχυρισμοί περί παραβίασης του εναέριου χώρου» και οι αιτιάσεις της Ε.Ε. για θέματα διακίνησης λαθρομεταναστών, που συμπεριελήφθησαν στα Συμπεράσματα της Συνόδου Κορυφής των Βρυξελλών, την περασμένη Παρασκευή, πιθανόν να κρύβονται πίσω από την ακύρωση της εν λόγω επίσκεψης.

Επίσης, η ίδια εφημερίδα σε άρθρο της Αριάνας Φερεντίνου με τίτλο «If he had gone to Athens?» αναφέρεται στην ακύρωση της επίσκεψης Ερντογάν στην Αθήνα, το περασμένο Σάββατο, λόγω αδιαθεσίας και στις υποψίες που προκλήθηκαν εξαιτίας και της πλούσιας από ελληνικής πλευράς ατζέντας διμερών θεμάτων, που περίμενε τον Τούρκο Π/Θ, για τα οποία οι δύο χώρες έχουν διαφορετικές θέσεις, όπως διαφάνηκε και από πρόσφατη συνέντευξη της Ελληνίδας ΥΠΕΞ στην τουρκική κρατική TRT.

«Προσωπικά γράφει η δημοσιογράφος δεν πιστεύω ότι η ασθένεια του Ερντογάν ήταν διπλωματική. Άλλωστε, κρίνοντας από τα εσωτερικά της χώρας, έχει κάθε λόγο να αισθάνεται εξαντλημένος, όπως το ίδιο αισθανόμαστε και εμείς οι δημοσιογράφοι στην προσπάθειά μας να καλύψουμε αυτά που συμβαίνουν σε μια πολωμένη τουρκική κοινωνία.

Όμως, αν ο Ερντογάν είχε μεταβεί στην Αθήνα, σε αυτή την ύψιστη αρχαιολογική επίδειξη πολιτιστικής διπλωματίας, σίγουρα θα επέστρεφε στην Τουρκία με ένα κοπιώδες χαρτοφυλάκιο διμερών προβλημάτων. Καλύτερα, λοιπόν, να περιμένει την επικείμενη σε λίγες μέρες σουηδική προεδρία της Ε.Ε.».

Αναγνώστες

About This Blog

  © Blogger templates ProBlogger Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP