Τετάρτη 4 Μαΐου 2011

Δύο επιθέσεις του ΡΚΚ στην περιοχή του Δυτ. Πόντου. Η μια εναντίον της αποστολής του Ερντογάν. Ένας νεκρός αστυνομικός.


Σήμερα ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Ερντογάν εγκαινίασε την προεκλογική εκστρατεία του κόμματός του στην πόλη της Κασταμονής. Στη συνέχεια ο Ερντογάν μετέβη με ελικόπτερο στην Αμάσεια, ενώ η αποστολή του κινήθηκε οδικώς από Κασταμονή προς 'Αγκυρα και Αμάσεια. Περί τις 17:15, την ώρα που η αποστολή περνούσε από τη διάβαση Ιλγκάζ -ο Όλγασσυς της αρχαιότητας- δέχτηκε επίθεση με ρουκέτες ή χειροβομβίδες και αυτόματα όπλα. Ένα από τα αυτοκίνητα της ασφάλειας που συνοδεύουν το λεωφορείο που χρησιμοπιεί ο Ενρτογάν στην προεκλογική εκστρατεία, πήρε φωτιά από την έκρηξη της ρουκέτας-χειροβομβίδας, ενώ οι αστυνομικοί πήραν θέσεις και άνοιξαν πύρ εναντίον των ενόπλων που έκαναν την επίθεση.

Από τα πυρά των ενόπλων έχασε τη ζωή του ένας αστυνομικός της Διεύθυνσης Ασφάλειας Κασταμονής και άλλος ένας τραυματίστηκε και διακομίστηκε σοτ νοσοκομείο.
Η επίθεση έγινε στο 25ο χλμ της οδού Κασταμονής-Τσάγκιρι (Γάγγραι) και αμέσως μετά άρχισε στρατιωτική επιχείρηση μεγάλης κλίμακας για τον εντοπισμό και την εκουδετέρωση των ενόπλων, που εκτιμάται ότι είναι ομάδα ανταρτών του ΡΚΚ που τα τελευταία δυο χρόνια παραμένει σε μόνιμη βάση στην περιοχή.

Η δεύτερη επίθεση στα σύνορα Σινώπης-Αμάσειας
Εν τω μεταξύ, η δεύτερη επίθεση εναντίον αστυνομικών έγινε κοντά στην πόλη Μπογιαμπάτ, που βρίσκεται στο νομό Σινώπης, κοντά στα σύνορα με το νομό Αμάσειας. Από την επίθεση τραυματίστηκαν τρεις αστυνομικοί.
Σύμφωνα με απόρρητο σημείωμα που έστειλε η Γενική Διεύθυνση Ασφάλειας στις νομαρχίες της περιοχής του Πόντου πριν από μερικές εβδομάδες, στην περιοχή του Πόντου παραμένουν σε μόνιμη βάση τα τελευταία δυο χρόνια 20-25 αντάρτες του ΡΚΚ, οι οποίοι αλλάζουν τακτικά τις τοποθεσίες απόκρυψης για να αποφύγουν τον εντοπισμό από τις δυνάμεις ασφαλείας. Σύμφωνα με το ίδιο σημείωμα, οι αντάρτες κινούνται σε ομάδες τεσσάρων ατόμων, ενώ ο επικεφαλής όλων είναι αντάρτης με τον κωδικό 'Şehmuz', που θεωρείται πολύ ικανός και επικίνδυνος. Μια ομάδα τεσσάρων ανταρτών κινείται στην περιοχή της Σινώπης και της Κασταμονής, ενώ υπάρχουν πληροφορίες για δραστηριοποίηση των ομάδων των ανταρτών τους καλοκαιρινούς μήνες στις περιοχές Αμισού, Κοτυώρων-Ορντού, Τοκάτης, Αμάσειας, Τραπεζούντας, Σινώπης, Κασταμονής, Κερασούντας και Αργυρυύπολης-Γκιουμουσχανέ.
Πάντα σύμφωνα με πληροφορίες των τουρκικών αρχών ασφαλείας, το ΡΚΚ σχεδιάζει να αποστείλει τις προσεχείς εβδομάδες άλλες δυο ομάδες των 15 ατόμων από το Τούντζελι στην περιοχή του Πόντου, με σκοπό να δραστηριοποιηθούν την καλοκαιρινή περίοδο.

Πηγή: www.internethaber.com

Αναγνώστες

About This Blog

  © Blogger templates ProBlogger Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP