Τετάρτη 4 Μαΐου 2011

ΕΚΤΑΚΤΟ ΔΕΛΤΙΟ: Απόπειρα δολοφονίας του Ερντογάν!


Επίθεση στην αυτοκινητοπομπή του Ερντογάν εκδηλώθηκε πριν από λίγη ώρα...

Αυτοκίνητο της τουρκικής αστυνομίας το οποίο βρισκόταν πίσω από το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαινε ο Τούρκος πρωθυπουργός δέχθηκε πυρά, με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του ένας αστυνομικός. Ένας ακόμη συνάδελφός του τραυματίστηκε και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο. Το περιστατικό συνέβη στη βορειοδυτική Τουρκία στην περιοχή της Κασταμονής. Οι επιτιθέμενοι χρησιμοποίησαν χειροβομβίδες τις οποίες εκτόξευσαν προς το αυτοκίνητο ενώ ρίχτηκαν και πυροβολισμοί. Το αστυνομικό αυτοκίνητο που δέχθηκε τα πυρά έπιασε φωτιά.

Τα πυρά φαίνεται πως προορίζονταν για το αυτοκίνητο που μετέφερε τον Ερντογάν. Σε εξέλιξη βρίσκεται ήδη ανθρωποκυνηγητό των τουρκικών αρχών ασφαλείας με σκοπό να εντοπίσει και να συλλάβει τους δράστες. Το ΒΑΘΥ ΚΡΑΤΟΣ κάνει την επανεμφάνισή του;


Σύμφωνα με το τουρκικό δίκτυο NTV ο Τούρκος πρωθυπουργός δεν βρισκόταν τελικά εντός του αυτοκινήτου αφού είχε επιβιβαστεί σε ελικόπτερο με σκοπό να μεταβεί σε άλλη πόλη (Αμάσια) στο πλαίσιο της προεκλογικής του εκστρατείας.

Το ερώτημα που εγείρεται και αναμένονται απαντήσεις, είναι εάν ο Τούρκος πρωθυπουργός είχε λάβει προειδοποίηση από τις μυστικές υπηρεσίες και αποχώρησε από την περιοχή με ελικόπτερο, καθότι όλες οι πληροφορίες μιλούν για «πρωθυπουργική αυτοκινητοπομπή».

Ο Τούρκος πρωθυπουργός μιλώντας ενώπιον των οπαδών του στην Αμάσια, ανέφερε ότι τρομοκράτες που πιστεύουν ότι δεν μπορούν να λύσουν τα προβλήματά τους στην κάλπη εκτιμούν ότι θα παράξουν αποτελέσματα μέσω ενόπλων επιθέσεων. Ο Ερντογάν δεσμεύθηκε όπως η κυβέρνησή του δεν επιτρέψει τη διαίρεση της Τουρκίας και ότι κάνει ότι είναι δυνατόν να αποτρέψει μια σύγκρουση ανάμεσα στα 74 εκατομμύρια των Τούρκων πολιτών.

Παρατηρητές εκτιμούν ότι την ευθύνη για την επίθεση φέρει το εκτός νόμου Κουρδικό Εργατικό Κόμμα (PKK). Να σημειωθεί ότι νωρίτερα σήμερα σε συγκρούσεις αστυνομίας και Κούρδων στο Ντιγιάρμπακιρ, τραυματίστηκαν δύο αστυνομικοί, ο ένας μαχαιρώθηκε και ο άλλος πετροβολήθηκε, ενώ κάηκε και ένα αυτοκίνητο των αστυνομικών δυνάμεων.

http://www.defencepoint.gr/

Αναγνώστες

About This Blog

  © Blogger templates ProBlogger Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP