Τετάρτη 4 Μαΐου 2011

Το ΑΚΡ (Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης ) μέλος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς;


Το κυβερνών ισλαμικό Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚΡ) σύμφωνα με τα λεγόμενα του Τούρκου Πρωθυπουργού Ταγίπ Ρετζέπ Ερντογάν και προέδρου του, προσκλήθηκε να ενταχθεί στην Σοσιαλιστική Διεθνή. Σύμφωνα όμως με στέλεχος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς-ο οποίος μίλησε με τον όρο της ανωνυμίας κατά την Χουρριέτ- η Διεθνής δεν αποστέλλει προσκλήσεις αλλά απλά δέχεται αιτήσεις και κατόπιν τις αξιολογεί ελέγχοντας αν το ενδιαφερόμενο πολιτικό κόμμα πληρεί τις προϋποθέσεις.

Η ανταπάντηση του Τούρκου Πρωθυπουργού στην "πρόσκληση" της Σοσιαλιστικής Διεθνούς ήταν να διαγραφεί πρώτα το CHP (Ρεπουμπλικανικό Λαϊκό Κόμμα) και στην συνέχεια θα ενταχθούμε εμείς. Για πολλοστή φορά ο Τούρκος Πρωθυπουργός -κινούμενος στο ίδιο μήκος κύματος με αυτό του αρχηγού του CHP Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου- κατηγόρησε το CHP ότι αποτελεί εάν συνονθύλευμα καθώς είναι πολλά ταυτόχρονα (φιλελεύθερο, και έχει κρατικιστική και παρεμβατική νοοτροπία).Το CHP κατά τον Τούρκο Πρωθυπουργό δεν είναι ούτε φιλελεύθερο, ούτε σοσιαλδημοκρατικό, ούτε συντηρητικό καθώς αυτό που ισχυρίζονται σήμερα το αρνούνται αύριο και αυτή η νοοτροπία αποτελεί βασικό γονιδιακό τους χαρακτηριστικό.!!!

Ισως είναι ακόμα ένα ανατολίτικο κόλπο του Τούρκου Πρωθυπουργού Ταγίπ Ρετζέπ Ερντογάν στην πολιτική διαμάχη με τον Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου ίσως όμως να κρύβει και εμπλοκή του Ελληνα Πρωθυπουργού και Προέδρου της Σοσιαλιστικής Διεθνούς.Στην τελευταία εκδοχή αναφέρεται το Defencepoint.g σε άρθρο του. Οψόμεθα

http://infognomonpolitics.blogspot.com/2011/05/blog-post_7303.html#more

Αναγνώστες

About This Blog

  © Blogger templates ProBlogger Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP