Τετάρτη 27 Απριλίου 2011

ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΤΗΣ JITEM


Η εισαγγελία του Ντιγιαρμπακίρ που ερευνά την υπόθεση δολοφονιών αγνώστων δραστών στα νοτιοανατολικά της χώρας, πήρε καταθέσεις από το τέως στέλεχος των ¨Προστατών των χωριών ¨ Ακντάγ και από τον υπαξιωματικό Ογούζ. Η Εισαγγελία του Ντιγαρμπακίρ άρχισε μια νέα έρευνα σχετικά με τις δολοφονίες αγνώστων δραστών στην περιοχή. Η έρευνα διεξάγεται με μεγάλη μυστικότητα και στα πλαίσια της λήφθηκε κατάθεση από τον Ακντάγ.

Μετά την κατάθεση του Ακντάγ που είπε πως σε πολλές δολοφονίες αγνώστων δραστών υπάρχει δάχτυλος της JİTEM και αποκάλυψε την ¨Ομάδα-χατζάρι¨, κατάθεση 25 σελίδων υπέβαλε και ο τέως υπαξιωματικός Χουσείν Ογούζ που είχε αποκαλύψει την συμμορία της Γιουκσέκοβας. Μιλώντας στην εφημερίδα Ταράφ ο τέως υπαξιωματικός πληροφοριών Χουσείν Ογούζ, είπε πως πριν από μικρό διάστημα πήγε στο Ντιγιαρμπακίρ και έδωσε κατάθεση μετά από κλήση. Ο Ογούζ περιέγραψε την κατάθεση του ως εξής:

Τους δύο νέους τους σκότωσε υπαξιωματικός
¨Δύο μέρες πριν από εμένα είχε δώσει κατάθεση ο ¨Προστάτης χωριού¨ Μπεντιρχάν. Όταν τους είπε πως και εγώ είμαι γνώστης αυτών των θεμάτων, με κάλεσαν. Πήγα στο Ντιγιαρμπακίρ. Είπα στον εισαγγελέα ότι θέλω να επωφεληθώ από το πρόγραμμα προστασίας μαρτύρων. Αμέσως κάλεσαν το τμήμα προστασίας. Μετά από αυτό άρχισα και εγώ να λέω αυτά που ήξερα. Κυρίως για την JİTEM, για τις δολοφονίες, για τις εκτελέσεις εντός των οργανώσεων, καθώς και για την συνεργασία των οργανώσεων¨ .
Ο περιγράφει ως εξής την 25 σελίδων κατάθεση που έδωσε στην εισαγγελία : ¨Στην κατάθεση μου περιέγραψα την συνεργασία PKK-DHKPC. Στις 30 Μαρτίου λήφθηκε αυτή η απόφαση συνεργασίας. Λήφθηκαν αποφάσεις οικονομικής συνεργασίας, ακόμη και συνεργασία στο θέμα των μαχητών. Για παράδειγμα όταν το ΠΚΚ δεν ήταν ακόμη ισχυρό η DHKP-C του είχε δώσει 100 τόνους αλεύρι. Με εκείνο το αλεύρι πέρασε το ΠΚΚ τον χειμώνα στα βουνά.
Περιέγραψα επίσης αυτά που ήξερα σχετικά με τον θάνατο του στρατιωτικού Εσρέφ Μπιτλίς. Εξήγησα πως τον στρατηγό Μπιτλίς τον σκότωσαν αυτοί που δεν θέλανε να τελειώσει η τρομοκρατία. Αργότερα είπα αυτά που ήξερα για τους φόνους των φοιτητών Φατμά και Σερβέτ Ασλάν. Μάλιστα έδωσα και το όνομα του υπαξιωματικού που τους δολοφόνησε. Εκείνα τα παιδιά τα σκότωσαν διότι είχαν δει δραστηριότητες της JİTEΜ. Στην κατάθεση μου περιέγραψα τις εκτελέσεις που διέπραξε η JİTEΜ. Πιστεύω πως μετά την κατάθεση μου θα διεξαχθεί μια νέα έρευνα για την JİTEΜ.¨

tourkikanea

Αναγνώστες

About This Blog

  © Blogger templates ProBlogger Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP