Τετάρτη 27 Απριλίου 2011

Μεγάλα ελληνικά κανάλια φλερτάρουν με το δημοφιλέστερο σήριαλ της Τουρκίας


Ο Χασίμ Άκκαγια αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας παραγωγής Pana Holding αποκάλυψε στο «Χ» τις συζητήσεις που γίνονται. Ο κ. Άκκαγια βρέθηκε στην Κομοτηνή με αφορμή την πρώτη προβολή της ταινίας «Κοιλάδα των λύκων: Παλαιστίνη»,παρουσία δύο γνωστών Τούρκων ηθοποιών.Σημείο των καιρών, που όμως εξελίσσεται σε μία καλά οργανωμένη δουλειά με πολλά κέρδη για τους εμπλεκόμενους, αποτελεί η εξαγορά δικαιωμάτων ξένων σειρών και η προβολή τους από τα πανελλαδικής εμβέλειας κανάλια. Η φθίνουσα πορεία που ακολουθεί η παραγωγή ελληνικών τηλεοπτικών σειρών, δεν συνάδει με την θεαματική αύξηση των σειρών που παράγονται στην γειτονική Τουρκία, όπου οι προϋπολογισμοί είναι θεαματικοί. Ποιος άλλωστε δεν παρακολούθησε έστω και μία φορά τις περιπέτειες του Ονούρ και της Σεχραζάτ στο τηλεοπτικό παραμύθι «Χίλιες και μία νύχτες» ή δεν παρασύρθηκε από τους γοητευτικούς χαρακτήρες, τις ειδυλλιακές εικόνες και τη γεμάτη ανατροπές πλοκή στο «Κισμέτ». Συνέχεια σε αυτό το ελληνοτουρκικό «αλισβερίσι» έρχεται να δώσει στη χώρα μας, μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες παραγωγής τηλεοπτικών σειρών και κινηματογραφικών ταινιών της Τουρκίας, η Pana Holding. Η εταιρεία έχει στο ενεργητικό της δύο επιτυχημένα τηλεοπτικά σήριαλ, «Κοιλάδα των λύκων» και «Ψωμί και Βούτυρο», που από τη σεζόν 2004 – 2005 σημειώνουν τις υψηλότερες θεαματικότητες.



Την «Κοιλάδα των λύκων» αφορούν οι συζητήσεις που γίνονται όλο αυτό το διάστημα μεταξύ της τουρκικής εταιρείας και γνωστών ελληνικών τηλεοπτικών σειρών, όπως αποκάλυψε στο «Χ» Χασίμ Άκκαγια αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας παραγωγής Pana Holding. Το συγκεκριμένο σήριαλ έχει χαρακτηριστεί ως τηλεοπτικό φαινόμενο, ενώ συμμετοχή σε αυτό ως γκεστ σταρ έχουν και γνωστοί ηθοποιοί του Χόλυγουντ όπως η Σάρον Στόουν και ο Άντι Γκαρσία. Ο «Χ» συνάντησε τον κ. Άκκαγια στην Κομοτηνή, όπου βρέθηκε με αφορμή την πρεμιέρα της ταινίας «Η κοιλάδα των λύκων: Παλαιστίνη». Η ταινία αποτελεί ένα είδος συνέχειας της σειράς και προβλήθηκε για πρώτη φορά στη χώρα μας και συγκεκριμένα στην πόλη μας, συνεργασία με τη νεοσύστατη εταιρεία διανομής και προβολής A&D Distribution των Ισμαήλ Ντίκιλη και Αιντίν Αχμέτ. «Η ταινία κόστισε περισσότερο από 10 εκ. δολάρια», όπως έκανε γνωστό ο κ. Άκκαγια, «η ταινία μέχρι στιγμής έχει προβληθεί σε 33 χώρες και θα συνεχίζει σε περισσότερες, θα φτάσει να προβάλλεται σε πάνω από 50 χώρες. Στην Γερμανία δημιουργήθηκε πρόβλημα και απαγορεύτηκε η προβολή της ταινίας. Γι’ αυτό νομίζω ότι υπάρχει περισσότερη δημοκρατία στην Ελλάδα παρά στην Γερμανία. Εμείς στην Τουρκία λέμε ότι η Ελλάδα είναι η μητέρα της δημοκρατίας».

Υψηλού προϋπολογισμού, όμως, είναι και η ομώνυμη σειρά «Κοιλάδα των λύκων», που φαίνεται να ενδιαφέρει ελληνικά κανάλια. Όπως έκανε γνωστό ο κ. Άκκαγια, «μέχρι στιγμής έχουμε μιλήσει με τον Alpha και ο Ισμαήλ Ντίκιλη από την A&D εταιρία διανομής έχει μιλήσει με το MEGA, με το Alter και με τον Antenna. Η Pana Holding έχει κάνει πάρα πολλές ταινίες, αλλά ειδικά οι τρεις τελευταίες ενδιαφέρουν την παγκόσμια αγορά. Θέλουμε να κάνουμε ταινίες για όλο τον κόσμο, δεν είμαστε κλειστή χώρα, θέλουμε να δείξουμε σε όλο τον κόσμο τι παράγεται στην Τουρκία. Άλλωστε γιατί να μην υπάρχει και στην Ελλάδα η καλύτερη σειρά και το καλύτερο έργο της Τουρκίας».; Ο αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος της τουρκικής εταιρείας παραγωγής εμφανίστηκε αισιόδοξος για την πορεία των συζητήσεων μεταξύ επιχειρηματιών των δύο χωρών, ενώ εξέφρασε τη χαρά του για την ενασχόληση των δύο Κομοτηναίων με το χώρο της διανομής και προβολής ταινιών.

Αναγνώστες

About This Blog

  © Blogger templates ProBlogger Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP