Τετάρτη 27 Απριλίου 2011

Διαπιστευτήρια στον Πρόξενο


Γνωστή βεβαίως η ιστορία με τους διάφορους (δήθεν πολιτιστικούς) τουρκοσυλλόγους της περιοχής μας και την προφανέστατη σχέση τους με το Προξενείο Κομοτηνής. Συνεχείς και οι επισκέψεις των συλλόγων αυτών στον Πρόξενο της Τουρκίας, προφανώς γιαα να μην απομείνει καμμία αμφιβολία σε κανένα για το ποιος είναι το…αφεντικό όλων αυτών των φορέων τουρκισμού, αλυτρωτισμού και φυλετικού μίσους μέσα στην ελληνική Θράκη.

Κατά τις προηγούμενες μέρες λοιπόν είχαμε άλλες δύο επισκέψεις από τέτοιους συλλόγους: στις 20 Απρολίου πήγε στο Προξενείο (α΄φωτό) το ΔΣ του «Συλλόγου Γυναικών Μικρού Δουκάτου» (ήτοι μιας ανθυποπολίχνης 10 χλμ έξω απ’ την Κομοτηνή – τρέχα γύρευε δηλαδή) και όπως μάλιστα δήλωσε η πρόεδρος Βιλντάν Μεχμέτογλου πρώτη δραστηριότητα του συλλόγου θα είναι – κρατηθείτε – η διοργάνωση πικνίκ προς τιμήν της κυρίας Εσίν Σαρνίτς (σ.σ. έτσι, για να μην έχετε αμφιβολίες περί του τι είδους πολιτιστικός οργασμός επίκειται, ε;). Μια βδομάδα όμως πριν (β΄φωτό), τις πύλες του Προξενείου είχε διαβεί και τo Δ. Σ. του «Μειονοτικού Μορφωτικού και Φολκλορικού Συλλόγου Σαππών», με την (σ.σ. φέρουσα – υπενθυμίζω – εισέτι ελληνική υπηκοότητα) πρόεδρο Ντετσλά Τσαβούς να κάνει λόγο για «επίσκεψη στον πρόξενό μας»!

Διαβάστε αναλυτικότερα για τα δύο περιστατικά (από αντίστοιχα δημοσιεύματα της τοπικής «Μπιρλίκ», τα οποία αναμφίβολα πλουτίζουν ακόμη περισσότερο τις γνώσεις μας για το φαινόμενο όλων αυτών των συλλόγων, που όπως παρατηρούμε πια πως ξεφυτρώνουν σαν τα μανιτάρια. Άλλο ένα σημείο των καιρών και αυτό. Και καθόλου τυχαίο βέβαια…

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Γυναικών Μικρού Δουκάτου επισκέφτηκε τον πρόξενο Σάρνιτς
Γυναίκες από το Μικρό Δουκάτο που απέχει 10 χιλιόμετρα από την Κομοτηνή ενώθηκαν για να αναπτύξουν κοινωνικές, πολιτιστικές και αθλητικές δραστηριότητες. Όπως το Δ.Σ. των άλλων συλλόγων μας, έτσι και αυτό κάνει μια σειρά από συναντήσεις. Σε μια από αυτές επισκέφτηκαν τον πρόξενο Μουσταφά Σάρνιτς. Μετά την επίσκεψη μιλώντας στην εφημερίδα Μπιρλίκ η πρόεδρος Βιλντάν Μεχμέτογλου είπε τα εξής:
«22 γυναίκες από το Μικρό Δουκάτο ιδρύσαμε έναν νέο σύλλογο. Εγώ η Βιλντάν Μεχμέτογλου ως πρόεδρος μαζί με τις 7 φίλες μου θα προσπαθήσουμε να διοικήσουμε το σύλλογο κατά τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Το όνομα του συλλόγου μας είναι ¨Σύλλογος Γυναικών Μικρού Δουκάτου¨ και για πρώτη φορά ιδρύεται σύλλογος στο Μικρό Δουκάτο. Πρώτη μας δραστηριότητα θα είναι να οργανώσουμε ένα πικνίκ προς την κυρία Εσίν (Σάρνιτς) και μετά θα συνεχίσουμε με άλλες εκδηλώσεις».
Ο πρόξενος Σάρνιτς, σχολιάζοντας από την πλευρά του την επίσκεψη, είπε: «Θέλω να εκφράσω την μεγάλη μου ικανοποίηση για αυτήν την επίσκεψη. Συνεχάρηκα την πρόεδρο Βιλντάν και τα μέλη του συλλόγου. Είδα ότι πραγματικά είναι ενθουσιασμένες. Ο ενθουσιασμός για την ίδρυση του νέου συλλόγου φαινόταν στο πρόσωπο τους. Συζητήσαμε όλοι μαζί. Τους ευχήθηκα να έχουν επιτυχίες. Για μια ακόμη φορά με την ίδρυση αυτού του συλλόγου σε αυτό το μικρό χωριό, αποδεικνύεται το πόσο δυνατές και ανιδιοτελείς είναι οι γυναίκες της μειονότητας, και το τι μπορούνε να πετύχουν όταν θέλουν. Πραγματικά πρόκειται για μια σημαντική κίνηση. Διότι το Μικρό Δουκάτο είναι ένα χωριό στα 9 χιλιόμετρα από την Κομοτηνή με λίγους κατοίκους από τη μειονότητα. Εντέλει το να υπάρχει μια τέτοια κίνηση σε τόσο μικρό χωριό είναι σημαντικό. Ανταλλάξαμε απόψεις σχετικά με το τι μπορούνε να κάνουν την επόμενη περίοδο. Είδα πως είναι σε επαφή με την σύζυγο μου Εσίν, και πως επιθυμούνε να την καλέσουν κατά τους καλοκαιρινούς μήνες και να οργανώσουν εκδηλώσεις σε πολιτιστικό και κοινωνικό επίπεδο και τελικά αυτός ο σύλλογος πρέπει να γεμίσει. Είναι σημαντική η δημιουργία συλλόγων. Η οργανωμένη κοινωνία πάντα διασφαλίζει κέρδος. Υπό αυτή την έννοια τους ευχήθηκα να έχουν επιτυχίες και να φανούνε επωφελείς¨
Ως εφημερίδα Μπιρλίκ συγχαίρουμε όλους όσους ίδρυσαν και στηρίζουν το σύλλογο, και επιθυμούμε να αναφέρουμε πως θα είμαστε αρωγοί τους (σ.σ. ε, αλλοίμονο!), όποτε το ζητήσουν»
Επίσκεψη από τον Σύλλογο Σαππών στον πρόξενο Σάρνιτς
To Δ. Σ. του Μειονοτικού Μορφωτικού και Φολκλορικού Συλλόγου Σαππών επισκέφτηκαν τον πρόξενο Μουσταφά Σάρντις. Τα μέλη του Δ.Σ του συλλόγου υπό την προεδρία της Ντετσλά Τσαβούς, επισκέφτηκαν τον πρόξενο της Τουρκικής Δημοκρατίας στη Κομοτηνή Μουσταφά Σάρνιτς στο γραφείο του. Η συνάντηση κράτησε περίπου μισή ώρα. Η πρόεδρος Νετσλάμ Τσαβούς και οι συνάδελφοι της ενημέρωσαν τον πρόξενο Μουσταφά Σάρνιτς για τις πολιτιστικές δραστηριότητες που έχουν κάνει και για αυτές που σχεδιάζουν να κάνουν στο μέλλον.
Σχολιάζοντας την επίσκεψη η πρόεδρος Νετσλά Τσαβούς δήλωσε στην εφημερίδα Μπιρλίκ : «Πραγματοποιήσαμε μια επίσκεψη αβροφροσύνης στον πρόξενο μας και τον ενημερώσαμε για τις πολιτιστικές δραστηριότητες που έχουμε κάνει και για αυτές που σχεδιάζουμε να κάνουμε στο μέλλον». Εμείς πάλι τις…αναμένουμε κάθιδροι…

ΠΡΟΞΕΝΕΙΟ - ΣΤΟΠ

Αναγνώστες

About This Blog

  © Blogger templates ProBlogger Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP