Πέμπτη 10 Μαρτίου 2011

Τουρκία: «Διπλωματικό άνοιγμα» Καντάφι μέσω συνέντευξής του στο TRT


«Διπλωματικό άνοιγμα» προς την Τουρκία επιχειρεί ο Λίβυος ηγέτης Μουάμαρ Καντάφι, με τη συνέντευξη που έδωσε στο τουρκικό τηλεοπτικό κανάλι TRT, τονίζοντας ότι «Λίβυοι και Τούρκοι είναι αδέλφια».Ο συνταγματάρχης Καντάφι επανέλαβε τους ισχυρισμούς του, για δραστηριοποίηση «πυρήνων» της Αλ Κάιντα στις πολεμικές συγκρούσεις που σημειώνονται στη Λιβύη, προσλαμβάνοντας χαρακτήρα εμφυλίου πόλεμου.

Παράλληλα, εξέφρασε τη λύπη του για την αποχώρηση μεγάλου αριθμού από τους 25.000 Τούρκους εργάτες που δούλευαν στην Τουρκία, τόνισε ότι αυτοί είναι ευπρόσδεκτοι να γυρίσουν πάλι στη Λιβύη. Σε ερώτηση δημοσιογράφου, σχετικά με τις κινήσεις που θα κάνει εάν παραμείνει στην ηγεσία της Λιβύης, ο συνταγματάρχης Καντάφι, δήλωσε ότι θα προχωρήσει στην ενίσχυση του ρόλου των τοπικών συμβουλίων διοίκησης, ενώ θα οργανώσει κοινή επιτροπή για την επίλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζει η χώρα.

Η εξέλιξη της εσωτερικής πολεμικής έντασης στη Λιβύη, διεθνοποιεί το πρόβλημα, ενώ οι συνέπειες συνέχισης της κατάστασης αυτής, επηρεάζουν αρνητικά και άμεσα τις προσπάθειες αναπτυξιακής πορείας της παγκόσμιας οικονομίας, εξαιτίας της καλής ποιότητας του πετρελαίου που παράγει η αφρικανική χώρα, χαρακτηριστικό που το καθιστά ουσιαστικό αντικείμενο διεθνούς οικονομικής κερδοσκοπίας. Η τουρκική διπλωματία έχει επίσημα ταχθεί κατά της διεξαγωγής ενδεχόμενων πολεμικών επιχειρήσεων του διεθνούς παράγοντα στη Λιβύη.

http://www.imerisia.gr

Αναγνώστες

About This Blog

  © Blogger templates ProBlogger Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP