Πέμπτη, 10 Μαρτίου 2011

ΝΔ: «Η επίσκεψη Α. Νταβούτογλου υπερέβη τα εσκαμμένα»


«H επίσκεψη του υπουργού Εξωτερικών της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου στη Θράκη, υπερέβη τα εσκαμμένα», δήλωσε ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Δημήτρης Αβραμόπουλος τονίζοντας ότι «κάθε άλλο παρά συμβάλλει σε αυτό που όλοι στοχεύουμε και επιθυμούμε, τη δημιουργία δηλαδή όρων προσέγγισης και κλίματος συνεργασίας».

«Σε αντίθεση με την επίσκεψη Ερντογάν το 2004, ο Α. Νταβούτογλου φάνηκε να παραγνωρίζει το γεγονός ότι η ελληνική μουσουλμανική μειονότητα χαίρει, ισονομίας, ισοπολιτείας και του συνόλου των δημοκρατικών αρχών της ελληνικής και της ευρωπαϊκής δημοκρατίας, καθώς και των διεθνών συμβάσεων», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Επιπλέον, ο κ. Αβραμόπουλος σημείωσε ότι εγείρει ερωτηματικά η σιωπή μέχρι στιγμή του υπουργείου Εξωτερικών, το οποίο και κάλεσε «να ενημερώσει, άμεσα, με πληρότητα και ειλικρίνεια, την αρμόδια Επιτροπή της Βουλής των Ελλήνων, για όλο το πλέγμα των ελληνοτουρκικών σχέσεων και το περιεχόμενο των διερευνητικών επαφών, που είναι σε εξέλιξη τον τελευταίο καιρό, καθώς και για μια πρώτη αποτίμησή τους, με αξιολόγηση -εάν υπάρχουν- των όποιων αποτελεσμάτων».

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Αναγνώστες

About This Blog

  © Blogger templates ProBlogger Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP