Πέμπτη 10 Μαρτίου 2011

Άγρια αντιπαράθεση Γερμανίας - Τουρκίας


Η αντιπαράθεση που άρχισε ο Ταγίπ Ερντογάν με την πρόσφατη επίσκεψη του στη Γερμανία καλά κρατεί. Ο Τούρκος Πρωθυπουργός είχε πει ότι τα παιδιά των Τούρκων που μεγαλώνουν στη Γερμανία θα πρέπει πρώτα να μαθαίνουν τουρκικά και κατόπιν γερμανικά.Μετά την ηχηρή απάντηση που έδωσε ο Γερμανός ΥΠΕΞ σειρά πήρε ο Πρωθυπουργός της Βαυαρίας. Οι φιτιλιές που έβαλε ο Ταγίπ Ερντογάν από το Ντίσελντορφ της Γερμανίας δύσκολα θα σβήσουν.

Ο Τούρκος Πρωθυπουργός μιλώντας σε 15 χιλιάδες Τούρκους Μετανάστες της Γερμανίας είχε πει ότι τα παιδιά των Τούρκων που μεγαλώνουν στη Γερμανία θα πρέπει πρώτα να μαθαίνουν τουρκικά και κατόπιν γερμανικά. Η δήλωση είχε προκαλέσει την αντίδραση του Γερμανού υπουργού Εξωτερικών, Γκίντο Βεστερβέλε, ο οποίος επεσήμανε ότι τα παιδιά στη Γερμανία πρέπει να μάθουν πρωτίστως γερμανικά για να αποκτήσουν καλύτερη εκπαίδευση και καλύτερες προοπτικές στη ζωή τους.

Μετά τον Βεστερβέλλε ακολούθησε η σημερινή ηχηρή απάντηση του Πρωθυπουργού της Βαυαρίας ο οποίος κατηγόρησε την Τουρκία για παραβίαση ανθρωπίνων δικαιωμάτων. «Η Τουρκία», δήλωσε χαρακτηριστικά «που αγνοεί ανθρώπινα δικαιώματα ειδικά των γυναικών, είναι μια χώρα που κάνει τη ζωή των χριστιανών που μένουν στο έδαφος της δύσκολη. Δεν θα μας πει ο κάθε πρωθυπουργός πως θα χειριστούμε τις θρησκευτικές μειονότητες στη χώρα μας». Σημειώνεται ότι στη Γερμανία ζουν περίπου πέραν των τριών εκατομμυρίων Τούρκων.

http://www.sigmalive.com

Αναγνώστες

About This Blog

  © Blogger templates ProBlogger Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP