Πέμπτη 10 Μαρτίου 2011

Στον απόηχο της επίσκεψης Νταβούτογλου


Ολοκληρώθηκε τις μεταμεσημβρινές ώρες η άτυπη (ή αλλιώς ανεπίσημη) επίσκεψη του Τούρκου ΥΠΕΞ στην Θράκη, με την ιδιότητα του "τουρίστα" όπως ακούσαμε σήμερα από τα χείλη επίσημου κυβερνητικού στελέχους στην κρατική τηλεόραση. Και βέβαια όπως θα δείτε στη σύνεχεια των σημερινών δημοσιεύσεων, ο κύριος όγκος τους είναι για δεύτερη συνεχή ημέρα στην παραπάνω επίσκεψη. Μια επίσκεψη, που ξεκίνησε και τελείωσε λίγο πολύ με τα αναμενόμενα αποτελέσματα. Ποιά είναι αυτά;...το αφήνουμε στην κρίση σας...

Όπως θα έχετε τη δυνατότητα να διαβάσετε όχι μόνο στο ιστολόγιό μας, αλλά και σε άλλους ιστοτόπους, έχουν διατυπωθεί πολλές και διαφορετικές θέσεις, γνώμες και απόψεις, γύρω από την εν λόγω επίσκεψη. Άλλες ακραίες και άλλες πιο ήπιες. Η ουσία όμως και τα συμπεράσματα που πρέπει να εξαχθούν θα πρέπει να τύχουν προσεκτικής μελέτης, επεξεργασίας, ανάλυσης και συσχέτισης των δεδομένων, γιατί απλούστατα ειπώθηκαν πολλά από τον Τούρκο διπλωμάτη, είτε αφορούσαν το Αιγαίο, είτε τη Θράκη.

Το κυριώτερο συμπέρασμα στο οποίο καταλήξαμε εδώ στο ιστολόγιό μας, είναι ότι επιβεβαιώθηκε για μία ακόμα φορά η σταθερή πορεία της τουρκικής εξωτερικής πολιτικής σε ότι αφορά τα ελληνοτουρκικά. Μια πορεία η οποία αναβαθμίζεται και εμπλουτίζεται συνεχώς με νέα δεδομένα τα οποία προσαρμόζονται στις ανατολίτικες παζαρίστικες τακτικές, όπως λόγου χάρη η πρόταση για την αμοιβαία απόσυρσης του casus belli εκ μέρους της Τουρκίας και του δικαιώματος επέκτασης των ΕΧΥ στα 12 μίλια από την Ελλάδα. Επί του παραπάνω μπορείτε να διαβάσετε σχετική ανάρτηση και στο ιστολόγιό μας.

Επειδή πολύς κόσμος θεωρεί ότι η εξωτερική πολιτική και γενικότερα η διπλωματία είναι κάτι το δυσνόητο και ασύληπτο από τον κοινό νου, σπεύδουμε να τονίσουμε ότι αποτελεί απλά προϊόν μιας καλά σχεδιασμένης σειράς ενεργειών, αφού έχουν ληφθεί υπόψη κάποιοι παράγοντες όπως π.χ. οι αντιδράσεις της άλλης πλευράς, κάτι το οποίο μπορεί να κάνει ο οποιοσδήποτε κοινός άνθρωπος στην καθημερινότητά του.

Φαίνεται λοιπόν ότι τα απόνερα της επίσκεψης Νταβούτογλου, θα απασχολήσουν για αρκετό καιρό ακόμα τα διπλωματικά γραφεία και όχι μόνο. Απομένει να δούμε και επί τω έργω την υλοποίηση αυτού του σχεδιασμού και αν θα επαληθευτούν ή όχι, οι φωνές που μιλάνε εδώ και αρκετό καιρό για την περίφημη συνδιοίκηση. Εμείς θα είμαστε εδώ και θα καταγράφουμε, όπως κάνουμε πάντα, όλα τα γεγονότα.


Αναγνώστες

About This Blog

  © Blogger templates ProBlogger Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP